Porkkana-fetasalaatti

15 minuuttia

Kasvisruuan ei tarvitse olla tylsää tai hankalaa valmistaa. Kokeile värikästä porkkanasalaattia papujen kera. Aterian valmistus vie vain vartin!

Erivärisiä porkkanaviipaleita lautasella

Porkkana-fetasalaatti

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 400 g porkkanoita, mieluiten eri värisiä
  • 1 kourallista minttua
  • 2 rkl rapsiöljyä
  • 2 rkl agavesiirappia tai akaasiahunajaa
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • merisuolaa
  • pippuria myllystä
  • erilaisia salaatteja, esimerkiksi puna- ja friseesalaattia ja rucolaa
  • 50 g valkoisia papuja
  • 50 g fetajuustoa

Valmistus

  • Leikkaa porkkanat ohuiksi viipaleiksi veitsellä tai mandoliinilla.

  • Surauta mintunlehdet, öljy, agavesiirappi ja valkoviinietikka kastikkeeksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

  • Kokoa annokset erilaisista salaateista, porkkanaviipaleista, pavuista ja fetasta. Kaada päälle minttukastiketta.

Herkullinen ja terveellinen päivällinen onnistuu vähälläkin vaivalla. Täältä löydät reseptit maukkaisiin päivällisaterioihin, jotka valmistuvat alle 30 minuutissa.