Lue myös

Porkkana

Erivärisiä porkkanaviipaleita lautasella
© wichmann+bendtsen

Porkkana-fetasalaatti

Kasvisruuan ei tarvitse olla tylsää tai hankalaa valmistaa. Kokeile värikästä porkkanasalaattia papujen kera. Aterian valmistus vie vain vartin!

tiistai 22. elokuuta 2017 teksti M. Kristensen ja A. Larsen

Porkkana-fetasalaatti

2 annosta

TARVITTAVA AIKA

Aika yhteensä: 15 minuuttia

AINEKSET

400 g porkkanoita, mieluiten eri värisiä

1 kourallinen minttua

2 rkl rapsiöljyä

2 rkl agavesiirappia tai akaasiahunajaa

2 rkl valkoviinietikkaa

merisuolaa

pippuria myllystä

erilaisia salaatteja, esimerkiksi puna- ja friseesalaattia ja rucolaa

50 g valkoisia papuja

50 g fetajuustoa

Valmistus


  • Leikkaa porkkanat ohuiksi viipaleiksi veitsellä tai mandoliinilla.
  • Surauta mintunlehdet, öljy, agavesiirappi ja valkoviinietikka kastikkeeksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Kokoa annokset erilaisista salaateista, porkkanaviipaleista, pavuista ja fetasta. Kaada päälle minttukastiketta.

Herkullinen ja terveellinen päivällinen onnistuu vähälläkin vaivalla. Täältä löydät reseptit maukkaisiin päivällisaterioihin, jotka valmistuvat alle 30 minuutissa.

Ravintosisältö/annos

Energiaa: 375 kcal

Proteiinia: 11,8 g

Rasvaa: 18,3 g

Hiilihydraattia: 46,4 g

Kuitua: 0,4 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Kuinka usein teet ruokaa itse?

KUNTO PLUS suosittelee