Terveellisiä reseptejä Päivällinen Porkkana-l... Porkkana-linssikeitto 20 minuuttia 265 kcal Mausteinen täyteläinen keitto 20 minuutissa. Teksti: Martin Kreutzer ja Anne Larsen 29. syyskuuta 2015 Ohje Ainekset Valmistus Tosiasiat Lisää suosikkeihin Poista suosikeista Pidä näyttö päällä Ainekset 2 annosta 1 punasipuli 1 valkosipulinkynsi 1 rkl ekstra neitsytoliiviöljyä 2 tl raastettua inkivääriä 2 tl currya 1 tl jauhettua tai raastettua kurkumaa ½ tl hienonnettuja chilihiutaleita 300 g porkkanoita 1 appelsiinin mehu 8 dl kasvislientä 2 rkl valkoviinietikkaa 2 dl hienonnettuja tuoreita tomaatteja tai tomaattimurskaa Merisuolaa ja rouhittua mustapippuria 2 rkl punaisia linssejä Valmistus Hienonna punasipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipulit öljyssä kattilassa ja lisää inkivääri, curry, kurkuma sekä chili. Kuori porkkanat ja leikkaa niistä 4‒6 ohutta, pitkää suikaletta vihannesleikkurilla, kuorimaveitsellä tai juustohöylällä. Kuutioi loput porkkanoista. Lisää porkkanakuutiot, kasvisliemi, appelsiinimehu, etikka ja tomaattimurska kattilaan. Hauduta keittoa 7 minuuttia. Soseuta keitto ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää linssit ja kypsennä napakan pehmeiksi. Annostele ja koristele porkkanasuikaleilla. CurryLinssitPorkkanaValkosipuliKeittoInkivääri