Porkkana-linssikeitto

20 minuuttia
265 kcal

Mausteinen täyteläinen keitto 20 minuutissa.

Ohje

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 1 punasipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl ekstra neitsytoliiviöljyä
  • 2 tl raastettua inkivääriä
  • 2 tl currya
  • 1 tl jauhettua tai raastettua kurkumaa
  • ½ tl hienonnettuja chilihiutaleita
  • 300 g porkkanoita
  • 1 appelsiinin mehu
  • 8 dl kasvislientä
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 2 dl hienonnettuja tuoreita tomaatteja tai tomaattimurskaa
  • Merisuolaa ja rouhittua mustapippuria
  • 2 rkl punaisia linssejä

Valmistus

  • Hienonna punasipuli ja valkosipulinkynsi.

  • Kuullota sipulit öljyssä kattilassa ja lisää inkivääri, curry, kurkuma sekä chili.

  • Kuori porkkanat ja leikkaa niistä 4‒6 ohutta, pitkää suikaletta vihannesleikkurilla, kuorimaveitsellä tai juustohöylällä.

  • Kuutioi loput porkkanoista. Lisää porkkanakuutiot, kasvisliemi, appelsiinimehu, etikka ja tomaattimurska kattilaan.

  • Hauduta keittoa 7 minuuttia.

  • Soseuta keitto ja mausta suolalla ja pippurilla.

  • Lisää linssit ja kypsennä napakan pehmeiksi.

  • Annostele ja koristele porkkanasuikaleilla.