Parsakaali-broileripiirakka

1 tuntia
472 kcal

Tässä superherkullinen ja terveellisessä parsakaalipiirakassa ei ole tingitty mausta. Kutsuthan minut paikalle, kun on valmista!

Parsakaali-broileripiirakka

Tässä superherkullinen ja terveellisessä parsakaalipiirakassa ei ole tingitty mausta. Kutsuthan minut paikalle, kun on valmista!

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 25 g voita
  • 50 g vehnäjauhoja
  • 30 g grahamjauhoja
  • ⅓ dl kylmää vettä
  • ½ tl merisuolaa

Täyte

  • 150 g broilerinfilettä
  • ½ rkl oliiviöljyä
  • 125 g parsakaalia
  • munaa
  • 1 dl maitoa
  • ½ tl merisuolaa
  • mustapippuria

Koristeeksi

  • ¼ punasipulia
  • timjamia

Salaatti

  • 25 g rucolaa
  • 75 g mansikoita
  • 50 g vihreää parsaa tai varsi­parsakaalia eli brokkoliinia
  • ¼ kurkkua
  • oliiviöljyä
  • limetin mehu

Valmistus

  • Nypi voi jauhojen joukkoon. Lisää vesi ja suola. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
  • Levitä taikina 22 cm piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
  • Pistele pohja haarukalla ja kypsennä 180 asteessa15 min.
  • Kuutioi broileri ja paista pannulla öljyssä 5 minuuttia.
  • Irrota parsakaalin kukinnot.
  • Sekoita maito, muna, suola ja pippuri.
  • Levitä parsakaali ja broileri vuokaan, kaada päälle munamaito ja kypsennä vielä 40 minuuttia. Koristele punasipulirenkailla ja timjamilla.
  • Jos parsat ovat paksuja tai käytät brokkoliinia, kiehauta niitä pari minuuttia. Sekoita rucola, mansikkalohkot, parsa tai brokkoliini ja kurkkusuikaleet salaatiksi. Pirskota päälle öljyä ja limettimehua.

VINKKI: Paistos säilyy 2–3 päivää jääkaapissa ja se on loistavaa eväsruokaa kylmänäkin.

Kunto Plus 13/2021