Päärynä-edamamepapu-pähkinäsalaatti
2 hengelle
TARVITTAVA AIKA
Aika yhteensä: 15 minuuttia
AINEKSET
3 saksanpähkinää
150 g suippo-, valko- tai punakaalia
80 g edamamepapuja
1 päärynä
½ sitruunan mehu
100 g frisee- tai sydänsalaattia tai salaattisikuria
kourallinen herneenversoja
20 g parmesaania
Dijonvinegretti
¼ dl valkoviinietikkaa
½ rkl dijoninsinappia
1 dl oliiviöljyä
merisuolaa
pippuria
Lisäksi
2 viipaletta ruisleipää
Valmistus
- Paahda saksanpähkinät kuivalla, kuumalla pannulla.
- Suikaloi kaali ohueksi silpuksi, mieluiten mandoliinilla.
- Kaada edamamepavut kiehuvaan veteen. Laita kansi päälle, anna seistä 2 minuuttia ja kaada vesi pois.
- Leikkaa päärynä ohuiksi viipaleiksi, purista päälle sitruunaa.
- Sekoita vinegretin ainekset.
- Sekoita kaali, pavut, päärynäsiivut, salaatti ja 2 rkl vinegrettiä. Jaa salaatti lautasille ja koristele pähkinöillä, versoilla ja parmesaanilastuilla. Paahda ruisleipä.
Ravintosisältö/annos ilman leipää
Ravintosisältö/annos ilman leipää
Energiaa: 255 kcal
Proteiinia: 9,2 g
Rasvaa: 17,5 g
Hiilihydraattia: 18,4 g
Kuitua: 4,9 g