Päärynä-edamame­papu-pähkinäsalaatti

15 minuuttia
255 kcal

Päärynä-edamame­papu-pähkinäsalaatti valmistuu vartissa ja pitää kylläisenä pitkään!

Päärynä-edamame­papu-pähkinäsalaatti

ATERIA 15 MINUUTISSA Herkullinen, ruokaisa salaatti sopii illallispöytään vaikka yksinään.

Päärynä-edamame­papu-pähkinäsalaatti

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 hengelle

  • 3 saksanpähkinää
  • 150 g suippo-, valko- tai punakaalia
  • 80 g edamamepapuja
  • 1 päärynä
  • ½ sitruunan mehu
  • 100 g frisee- tai sydänsalaattia tai salaattisikuria
  • kourallinen herneen­versoja
  • 20 g parmesaania

Dijonvinegretti

  • ¼ dl valkoviinietikkaa
  • ½ rkl dijoninsinappia
  • 1 dl oliiviöljyä
  • merisuolaa
  • pippuria

Lisäksi

  • 2 viipaletta ruisleipää

Valmistus

  • Paahda saksanpähkinät kuivalla, kuumalla pannulla.
  • Suikaloi kaali ohueksi silpuksi, mieluiten mandoliinilla.
  • Kaada edamamepavut kiehuvaan veteen. Laita kansi päälle, anna seistä 2 minuuttia ja kaada vesi pois.
  • Leikkaa päärynä ohuiksi viipaleiksi, purista päälle sitruunaa.
  • Sekoita vinegretin ainekset.
  • Sekoita kaali, pavut, päärynäsiivut, salaatti ja 2 rkl vinegrettiä. Jaa salaatti lautasille ja koristele pähkinöillä, versoilla ja parme­saanilastuilla. Paahda ruisleipä.

Maistuisiko punakaali? Kokeile toista, herkullista punakaalisalaattiamme.

Ravintosisältö/annos ilman leipää