Päärynä-edamame­papu-pähkinäsalaatti
Ateria 15 minuutissa

Herkullinen, ruokaisa salaatti sopii illallispöytään vaikka yksinään.

Päärynä-edamame­papu-pähkinäsalaatti

Päärynä-edamame­papu-pähkinäsalaatti valmistuu vartissa ja pitää kylläisenä pitkään!

keskiviikko 16. syyskuuta 2015 teksti M. Kreutzer ja A. Larsen

Päärynä-edamame­papu-pähkinäsalaatti

2 hengelle

3 saksanpähkinää

150 g suippo-, valko- tai punakaalia

80 g edamamepapuja

1 päärynä

½ sitruunan mehu

100 g frisee- tai sydänsalaattia tai salaattisikuria

kourallinen herneen­versoja

20 g parmesaania

Dijonvinegretti

¼ dl valkoviinietikkaa

½ rkl dijoninsinappia

1 dl oliiviöljyä

merisuolaa

pippuria

Lisäksi

2 viipaletta ruisleipää

Valmistus

  • Paahda saksanpähkinät kuivalla, kuumalla pannulla.
  • Suikaloi kaali ohueksi silpuksi, mieluiten mandoliinilla.
  • Kaada edamamepavut kiehuvaan veteen. Laita kansi päälle, anna seistä 2 minuuttia ja kaada vesi pois.
  • Leikkaa päärynä ohuiksi viipaleiksi, purista päälle sitruunaa.
  • Sekoita vinegretin ainekset.
  • Sekoita kaali, pavut, päärynäsiivut, salaatti ja 2 rkl vinegrettiä. Jaa salaatti lautasille ja koristele pähkinöillä, versoilla ja parme­saanilastuilla. Paahda ruisleipä. 

Ravintosisältö/annos ilman leipää

Energiaa 255 kcal
proteiinia 9,2 g
rasvaa 17,5 g
hiilihydraattia 18,4 g
kuitua 4,9 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mitä terveysneuvoa sinun on vaikeinta noudattaa?


KUNTO PLUS suosittelee