Meksikolainen katkarapusalaatti

15 minuuttia
257 kcal

Meksikon makuja mukailevaa katkarapusalaattia voi syödä sellaisenaan tai vaikka leivän päällä. Herkku sisältää vain vähän energiaa ja valmistuu vartissa.

Meksikolainen katkarapusalaatti

Ihanan värikäs salaatti on myös täyttävä.

© wichmann+bendtsen

Meksikolainen katkarapusalaatti

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 300 g katkarapuja
  • 24 kirsikkatomaattia
  • 1 punainen paprika
  • 2 vartta kevätsipulia
  • ½ punaista chiliä
  • 2 tl oliiviöljyä
  • merisuolaa
  • 1 limetti
  • 1 sydänsalaatti
  • ripaus korianteria

Lisäksi:

  • 2 viipaletta täysjyväruisleipää

Valmistus

  • Kaada katkaravut siivilään. Juoksuta kylmää vettä päälle. Valuta ja painele katkaravuista ylimääräinen vesi pois.

  • Lohko tomaatit, kuutioi paprika ja silppua sipuli ja chili.

  • Sekoita kasvikset, pirskota päälle oliiviöljyä ja vähän suolaa ja mausta puolen limetin mehulla. Lisää ravut.

  • Tee salaatinlehdistä peti kahdelle lautaselle. Jaa päälle katkarapusalaatti ja koristele annokset limettiviipaleilla ja korianterilla. Paahda lisäksi ruisleipää.

VINKKI! Puoli tölkkiä valutettua maissia tai kidney­papuja tekee salaatista ruokaisamman.