Kokeile uutta reseptiä!

© wichmann+bendtsen

Lohta, vadelmasalaattia ja herneitä

Lohi, kvinoa ja vadelmat ovat superfoodia! Valmista puolessa tunnissa.

torstai 8. elokuuta 2019 teksti Anne Larsen

Lohta, vadelmasalaattia ja herneitä

2 annosta

50 g punaista kvinoaa (kuivapaino)
Merisuolaa
2 palaa lohta, à noin 125 g
150 g vihreää parsaa
Rapsiöljyä
2 dl tuoreita herneitä
100 g vadelmia
1 kourallinen tilliä
2 limettiä
Pippuria

Valmistus

  • Huuhdo ja keitä kvinoa miedossa suolavedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä siivilässä. Sekoita välillä haarukalla.
  • Kypsennä lohipalat uunissa leivinpaperin päällä 200 asteessa, noin 12 minuuttia. Ripottele päälle vähän suolaa.
  • Katkaiset parsoista kannat ja kuori tarvittaessa varret nuppuun saakka. Pane parsat kulhoon, ripottele parsoille suolaa ja pirskota rapsiöljyä. Kaada päälle kiehuvaa vettä ja anna kypsyä 1 minuutti. Nosta parsat valumaan ja kypsennä herneitä samassa vedessä 1 minuutti.
  • Halkaise parsat pitkittäin. Sekoita varovasti kvinoa, parsat, tilli ja vähän limettimehua.
  • Jaa kvinoasalaatti lautasille. Nosta lohipalat viereen ja pyöräytä päälle pippuria myllystä. Koristele limettilohkoilla. Tarjoa lisäksi herneitä.

VINKKI! Vadelmat voi korvata muilla kauden marjoilla. Kaunein salaatti syntyy, kun käyttää useita eri marjoja.

Ravintosisältö/annos:

Energaa 440 kcal 
Proteiinia 37 g
Rasvaa 19,5 g 
Hiilihydraattia 33,7 g
Kuitua 8,1 g


Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Haluaisitko eroon kuukautisista?


KUNTO PLUS suosittelee