Lohta, vadelmasalaattia ja herneitä

30 minuuttia
440 kcal

Lohi, kvinoa ja vadelmat ovat superfoodia! Valmista puolessa tunnissa.

Kokeile uutta reseptiä!

© wichmann+bendtsen

Lohta, vadelmasalaattia ja herneitä

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 50 g punaista kvinoaa (kuivapaino)
  • Merisuolaa
  • 2 palaa lohta, à noin 125 g
  • 150 g vihreää parsaa
  • Rapsiöljyä
  • 2 dl tuoreita herneitä
  • 100 g vadelmia
  • 1 kourallinen tilliä
  • 2 limettiä
  • Pippuria

Valmistus

  • Huuhdo ja keitä kvinoa miedossa suolavedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä siivilässä. Sekoita välillä haarukalla.

  • Kypsennä lohipalat uunissa leivinpaperin päällä 200 asteessa, noin 12 minuuttia. Ripottele päälle vähän suolaa.

  • Katkaiset parsoista kannat ja kuori tarvittaessa varret nuppuun saakka. Pane parsat kulhoon, ripottele parsoille suolaa ja pirskota rapsiöljyä. Kaada päälle kiehuvaa vettä ja anna kypsyä 1 minuutti. Nosta parsat valumaan ja kypsennä herneitä samassa vedessä 1 minuutti.

  • Halkaise parsat pitkittäin. Sekoita varovasti kvinoa, parsat, tilli ja vähän limettimehua.

  • Jaa kvinoasalaatti lautasille. Nosta lohipalat viereen ja pyöräytä päälle pippuria myllystä. Koristele limettilohkoilla. Tarjoa lisäksi herneitä.

VINKKI!Vadelmat voi korvata muilla kauden marjoilla. Kaunein salaatti syntyy, kun käyttää useita eri marjoja.