Kvinoa-bataattisalaatti

30 minuuttia
445 kcal

Fetalla höystetty salaatti on kunnon ateria sellaisenaan. Jos kaipaat lihaa, sekoita joukkoon vaikka kanaa tai syö salaatti kanan lisukkeena.

Kvinoa-bataattisalaatti

KVINOASALAATTI Jos salattia jää yli, ota sitä töihin mukaan lounaaksi.

© wichmann+bendtsen

Kvinoa-bataattisalaatti

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 3 dl keitettyä kvinoaa
  • 300 g bataatteja
  • 1½ tl ekstraneitsytoliiviöljyä
  • merisuolaa
  • mustapippuria myllystä

Joukkoon:

  • 1 paprika
  • 2 kevätsipulia
  • 40 g fetajuustoa
  • ½ omena
  • 50 g rucolaa
  • merisuolaa
  • mustapippuria myllystä

Kastike:

  • ½ sitruunan mehu
  • 1½ tl ekstraneitsytoliiviöljyä
  • 1 tl juoksevaa hunajaa
  • 2 rkl vettä

Valmistus

  • Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Leikkaa bataatit reiluiksi paloiksi ja pane pellille leivinpaperin päälle. Sekoita joukkoon öljy, suola ja pippuri.
  • Paista uunissa kiertoilmalla 190 asteessa 20 minuuttia.
  • Puolita paprikat ja leikkaa suikaleiksi. Leikkaa kevätsipulit ohuiksi renkaiksi ja kuutioi omena.
  • Sekoita kastikkeen ainekset.
  • Asettele kaikki salaatin ainekset suurelle vadille. Murenna päälle fetaa, ripottele päälle suolaa ja pippuria ja pirskota kastike päälle.

VINKKI Huuhtele kvinoa aina ennen keittämistä, tai muuten se voi maistua karvaalta.

VINKKI Keitä kvinoaa kerralla enemmän ja säilytä jääkaapissa, niin sitä riittää vielä uuteen salaattiin toisena päivänä.

VINKKI Bataatin sijaan voit käyttää salaattiin esimerkiksi kurpitsaa, porkkanoita tai selleriä. Suosi sesongin kasviksia.