Kukkakaali on mainio vaihtoehto jauhoille pizzapohjaa valmistettaessa. Kasvispäivän supermaukas ja superterveellinen pizza kruunataan kikherneillä ja marinoiduilla punasipuleilla.
Kukkakaalipizzan ja marinoitujen punasipulien valmistus
Paloittele ja jauha kukkakaali. Lisää munat, vuohenjuusto, psylliumjauhe, suolaa ja pippuria ja sekoita kunnes taikina on kiinteää.
Anna taikinan levätä 5 –10 minuuttia ja levitä se sitten öljyllä sipaistulle leivinpaperille.
Sekoita akaasiahunaja, oliiviöljy, sinappi, suolaa ja pippuria. Sekoita puolet valutettujen kikherneiden joukkoon.
Levitä kikherneet kukkakaalipizzapohjan kanssa samalle leivinpaperille ja kypsennä 225 asteessa, tai 200 asteessa uunin kiertoilmatoiminnolla, noin 25 minuuttia.
Sekoita hunajaöljyn joukkoon sitruunamehu ja kreikkalainen jogurtti.
Viipaloi avokado ja vuohenjuusto. Jaa ne, pinaatti, sipulihilloke ja kastike pizzapohjille ja pyöräytä päälle pari kierrosta mustapippuria myllystä.