Kukkakaalipizza
© wichmann+bendtsen

Kukkakaalipizza

Kukkakaali on mainio vaihtoehto jauhoille pizzapohjaa valmistettaessa. Kasvispäivän supermaukas ja superterveellinen pizza kruunataan kikherneillä ja marinoiduilla punasipuleilla.

tiistai 16. helmikuuta 2021 teksti S. Leth

Kukkakaalipizza

2 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 5 minuuttia

Valmistusaika: 25 minuuttia

Aika yhteensä: 30 minuuttia

AINEKSET

Pizzapohja:

½ kukkakaalia

2 munaa

25 g vuohenjuustoa

2 rkl psylliumjauhetta

merisuolaa/mustapippuria

rapsiöljyä

Kikherneet ja kastike:

2 rkl akaasiahunajaa

2 rkl oliiviöljyä

4 tl karkeaa dijoninsinappia

merisuolaa

mustapippuria

1 tölkki kikherneitä

1 rkl sitruunamehua

1 rkl kreikkalaista kevytjogurttia

Täyte:

½ avokadoa

25 g vuohenjuustoa

75 g pinaattia

4 rkl marinoitua punasipulia

mustapippuria

Kukkakaalipizzan ja marinoitujen punasipulien valmistus

  • Paloittele ja jauha kukkakaali. Lisää munat, vuohenjuusto, psyllium, suolaa ja pippuria ja sekoita kunnes taikina on kiinteää. 

  • Anna taikinan levätä 5 –10 minuuttia ja levitä se sitten öljyllä sipaistulle leivinpaperille. 

  • Sekoita akaasiahunaja, oliiviöljy, sinappi, suolaa ja pippuria. Sekoita puolet valutettujen kikherneiden joukkoon. 

  • Levitä herneet pizzapohjan kanssa samalle leivinpaperille ja kypsennä 225 asteessa, tai 200 asteessa kiertoilmassa, noin 25 minuuttia. 

  • Sekoita hunajaöljyn joukkoon sitruuna ­ mehu ja kreikkalainen jogurtti. 

  • Viipaloi avokado ja vuohenjuusto. Jaa ne, pinaatti, sipulihilloke ja kastike pizza­pohjille ja pyöräytä päälle pari kierrosta mustapippuria myllystä.

Katso superhelppo resepti punasipulien marinointiin täältä!

Ravintosisältö/annos

Energiaa: 591 kcal

Proteiinia: 24 g

Rasvaa: 30 g

Hiilihydraattia: 67 g

Kuitua: 18 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee