Kukkakaalipizza

30 minuuttia
591 kcal

Kukkakaali on mainio vaihtoehto jauhoille pizzapohjaa valmistettaessa. Kasvispäivän supermaukas ja superterveellinen pizza kruunataan kikherneillä ja marinoiduilla punasipuleilla.

Kukkakaalipizza

KUKKAKAALIPIZZA – täytteinä kikherneitä, punasipulia, pinaattia ja avokadoa

© wichmann+bendtsen

Kukkakaalipizza

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

Pizzapohja:

  • ½ kukkakaalia
  • 2 munaa
  • 25 g vuohenjuustoa
  • 2 rkl psylliumjauhetta
  • merisuolaa/mustapippuria
  • rapsiöljyä

Kikherneet ja kastike:

  • 2 rkl akaasiahunajaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 4 tl karkeaa dijoninsinappia
  • merisuolaa
  • mustapippuria
  • 1 tlk kikherneitä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl kreikkalaista kevytjogurttia

Täyte:

  • ½ avokadoa
  • 25 g vuohenjuustoa
  • 75 g pinaattia
  • 4 rkl marinoitua punasipulia
  • mustapippuria

Kukkakaalipizzan ja marinoitujen punasipulien valmistus

  • Paloittele ja jauha kukkakaali. Lisää munat, vuohenjuusto, psylliumjauhe, suolaa ja pippuria ja sekoita kunnes taikina on kiinteää.
  • Anna taikinan levätä 5 –10 minuuttia ja levitä se sitten öljyllä sipaistulle leivinpaperille.
  • Sekoita akaasiahunaja, oliiviöljy, sinappi, suolaa ja pippuria. Sekoita puolet valutettujen kikherneiden joukkoon.
  • Levitä kikherneet kukkakaalipizzapohjan kanssa samalle leivinpaperille ja kypsennä 225 asteessa, tai 200 asteessa uunin kiertoilmatoiminnolla, noin 25 minuuttia.
  • Sekoita hunajaöljyn joukkoon sitruunamehu ja kreikkalainen jogurtti.
  • Viipaloi avokado ja vuohenjuusto. Jaa ne, pinaatti, sipulihilloke ja kastike pizzapohjille ja pyöräytä päälle pari kierrosta mustapippuria myllystä.

Katso superhelppo resepti punasipulien marinointiin täältä!