Misomarinoitua kukkakaalia ja vihreää salaattia

55 minuuttia
412 kcal

Tämä maukas kukkakaaliresepti sopii kasvissyöjille, kasvisruokapäivää pitäville tai niille, jotka ovat hulluna kukkakaaliin. Misomarinoitu ja uunissa paahdettu kukkakaali tekee hyvää suolistobakteereille. Tarjoa lisäksi värikästä salaattia, niin ateria on valmis!

Paahdettua misomarinoitua kukkakaalia

PAAHDETTUA KUKKAKAALIA Uunissa paahdettu kokonainen kukkakaali on mainio lihaton illallinen – varsinkin jos maustat sen kunnolla.

© wichmann+bendtsen

Misomarinoitua kukkakaalia ja vihreää salaattia

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 hengelle

  • ½ kukkakaali
  • ¾ rkl misotahnaa
  • ¾ rkl seesamiöljyä
  • ¼ limetin mehu
  • ¾ rkl soijakastiketta
  • ½ valkosipulinkynttä
  • ¼ tl chilihiutaleita
  • ¼ tl ½ tl merisuolaa
  • mustapippuria

Kastike

  • ½ limetti
  • ¼ dl oliiviöljyä
  • ½ rkl akaasiahunajaa
  • ¼ punaista chilipalkoa
  • ½ tl tuoretta inkivääriraastetta
  • merisuolaa
  • mustapippuria

Salaatti

  • ½ dl kvinoaa
  • ½ avokado
  • ¼ kurkkua
  • 67 g punaista suippokaalia
  • 1 kevätsipulia
  • 37 g lehtipinaattia
  • 1 dl edamamepapuja

Pinnalle

  • ¼ rkl seesaminsiemeniä
  • ½ kevätsipuli
  • ¼ punaista chilipalkoa

Valmistus

  • Poista kukkakaalista lehdet ja kanta.

  • Sekoita miso, öljy, limettimehu, soijakastike, murskattu valkosipuli, chilihiutaleet, suola ja pippuri ja hiero tahna käsin kukkakaalin pintaan.

  • Kypsennä kaalia uunissa 200 asteessa 30–45 minuuttia. Jos kaali ruskistuu liikaa, peitä se foliolla. Kokeile kypsyys haarukalla.

  • Jauha kastikeainekset tasaiseksi kastikkeeksi.

  • Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä. Viipaloi kevätsipuli, kuutioi avokado ja kurkku, silppua kaali ja sekoita aineksista salaatti.

  • Paahda seesaminsiemenet kuumalla pannulla. Ripottele ne, hienonnettu kevätsipuli ja chiliviipaleet kukkakaalin päälle.

VINKKI! Hiero misomarinadi käsin kukkakaalin pintaan, niin kaali saa varmasti kunnolla makua.