Misomarinoitua kukkakaalia ja vihreää salaattia
4 hengelle
Valmisteluaika: 10 minuuttia
Valmistusaika: 45 minuuttia
Aika yhteensä: 55 minuuttia
1 kukkakaali
1½ rkl misotahnaa
1½ rkl seesamiöljyä
½ limetin mehu
1½ rkl soijakastiketta
1–2 valkosipulinkynttä
½ tl chilihiutaleita
½ tl ½ tl merisuolaa
mustapippuria
Kastike
1 limetti
½ dl oliiviöljyä
1 rkl akaasiahunajaa
¼ punaista chilipalkoa
1-2 tl tuoretta inkivääriraastetta
merisuolaa
mustapippuria
Salaatti
1 dl kvinoaa
1 avokado
½ kurkkua
135 g punaista suippokaalia
2 kevätsipulia
75 g lehtipinaattia
2 dl edamamepapuja
Pinnalle
½ rkl seesaminsiemeniä
1 kevätsipuli
½ punaista chilipalkoa
Valmistus
- Poista kukkakaalista lehdet ja kanta.
- Sekoita miso, öljy, limettimehu, soijakastike, murskattu valkosipuli, chilihiutaleet, suola ja pippuri ja hiero tahna käsin kukkakaalin pintaan.
- Kypsennä kaalia uunissa 200 asteessa 30–45 minuuttia. Jos kaali ruskistuu liikaa, peitä se foliolla. Kokeile kypsyys haarukalla.
- Jauha kastikeainekset tasaiseksi kastikkeeksi.
- Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä. Viipaloi kevätsipuli, kuutioi avokado ja kurkku, silppua kaali ja sekoita aineksista salaatti.
- Paahda seesaminsiemenet kuumalla pannulla. Ripottele ne, hienonnettu kevätsipuli ja chiliviipaleet kukkakaalin päälle.
Vinkki! Hiero misomarinadi käsin kukkakaalin pintaan, niin kaali saa varmasti kunnolla makua.
Ravintosisältö/annos:
Energiaa: 412 kcal
Proteiinia: 12 g
Rasvaa: 26 g
Hiilihydraattia: 38 g
Kuitua: 9 g