Kesäinen parsa-mansikkasalaatti

15 minuuttia
165 kcal

Kesän parhaaseen salaattiin tarvitaan vain muutama sesongin raaka-aine sekä kielenvievä kastike – ja siinä se on!

mansikkasalaatti

KESÄSALAATTI – Kesän ihanimpia makuja samassa annoksessa.

© wichmann+bendtsen

Kesäinen parsa-mansikkasalaatti

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • ½ nippu parsaa
  • 25 g vuonankaalia
  • 125 g mansikoita
  • 1 rkl pinjansiemeniä

Kastike:

  • ½ rkl hunajaa
  • ½ limetin mehu
  • 1½ rkl ekstraneitsytoliiviöljyä
  • Merisuolaa
  • Mustapippuria myllystä

Valmistus

  • Napsauta parsoista kannat pois ja leikkaa mansikat neljään osaan.
  • Asettele pohjalle vuonankaali ja lisää päälle parsat ja mansikat.
  • Paahda pinjansiemenet kuumalla, kuivalla pannulla ja ripottele ne salaatin päälle.
  • Sekoita kastikeainekset keskenään ja kaada kastike salaatin sekaan.

VINKKI Parsan tilalla voi vaihdella myös muita kasviksia, kuten porkkanaa, mehukasta tomaattia tai täyteläistä avokadoa.

VINKKI Sekoita kastike esimerkiksi kannellisessa lasipurkissa.