Katkarapu-sinisimpukkapaella ja täysjyväriisiä

40 minuuttia
589 kcal

Espanjalaisen klassikon vielä terveellisemmässä versiossa on herkullisia mereneläviä ja runsaasti täyttävää proteiinia. Paellassa voi mainiosti käyttää myös kanaa.

Paella

PAELLA voidaan tarjoilla suoraan pannusta – ripottele vain päälle runsaasti tuoreita yrttejä.

© wichmann+bendtsen

Katkarapu-sinisimpukkapaella ja täysjyväriisiä

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 250 g simpukoita, esim. sinisimpukoita
  • ½ sipuli
  • ½ rkl ekstraneitsytoliiviöljyä
  • 150 g täysjyväriisiä
  • tl sahramia
  • ½ tl paprikajauhetta
  • ½ tl kuivattua timjamia
  • 3½ dl kasvislientä
  • 2 kynsi valkosipulinkynttä
  • ½ tlk tomaattimurskaa
  • 1 paprikaa
  • 6 kirsikkatomaatti
  • 200 g suuria katkarapuja
  • merisuolaa
  • mustapippuria myllystä

Tarjoiluun:

  • 1 sitruunaa
  • ¼ nippu lehtipersiljaa

Valmistus

  • Harjaa ja tarkista simpukankuoret: Naputtele kevyesti avoimia simpukankuoria. Jos simpukka ei sulkeudu, hävitä se.
  • Hienonna sipuli ja kuullota oliiviöljyssä kattilassa tai kasarissa, kunnes sipulit ovat pehmeitä.
  • Lisää riisi, sahrami, paprika, timjami ja 2 dl kasvislientä. Sekoita, kunnes neste on imeytynyt riisiin.
  • Lisää loppu kasvisliemi, hienonnettu valkosipuli ja tomaattimurska. Anna paellan poreilla keskilämmöllä kannen alla 20 minuuttia.
  • Leikkaa paprika suikaleiksi, halkaise ­kirsikkatomaatit ja lisää molemmat paellaan. Anna kiehua poreillen vielä 5 minuuttia ja lisää sitten katkaravut ja simpukat. Anna hautua kannen alla 5 minuuttia tai kunnes simpukat ovat avautuneet. Poista simpukat, jotka eivät ole auenneet.
  • Mausta suolalla ja pippurilla ja lisää vielä ennen tarjoilua tuoretta sitruunamehua ja mausteyrttejä, esimerkiksi lehtipersiljaa.

Vinkki

  • Paellaan sopivat hyvin myös kana, chorizo, kampasimpukat tai ravut ja hummeri.
  • Voit käyttää myös puuro- tai risottoriisiä. Ne imevät paljon makua muista aineksista, mutta kuidun määrä jää hieman vähäisemmäksi.