Kala-porkkanapyörykät, pinaattilettuja ja granaattiomenan siemeniä

65 minuuttia
524 kcal

Jo tämän kauniin arkiannoksen näkeminen saa veden herahtamaan kielelle. Lohta, turskaa ja porkkanaa kauniissa kääreessä!

Vihreitä pinaattilettuja turska-lohpyöryköiden kanssa granaattiomenan siemenillä koristeltuna.

KALA-PORKKANAPYÖRYKÄT – Syö kaikkia sateenkaaren värejä päivässä, niin saat kattavasti terveellisiä ravintoaineita.

© wichmann+bendtsen

Kala-porkkanapyörykät, pinaattilettuja ja granaattiomenan siemeniä

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 1 porkkanaa
  • ½ sipuli
  • 125 g turskafilettä
  • 125 g lohta, ilman nahkaa
  • ½ pieni nippu tilliä
  • ½ muna
  • 2 rkl jauhoja
  • ¼ tl Merisuolaa
  • Mustapippuria myllystä
  • ½ ripaus muskottipähkinää

Pinaattiletut (4 kpl)

  • 37 g pinaattia
  • 1½ dl maitoa
  • 1 munaa
  • 1 dl täysjyväspelttijauhoja
  • ¼ tl merisuolaa
  • ¼ tl juustokuminaa
  • ½ pieni kourallinen lehtipersiljaa
  • ¼ tl leivinjauhetta
  • ½ rkl oliiviöljyä paistamiseen

Täyte

  • ¼ granaattiomenan siemenet
  • 2 rkl chilimajoneesia
  • 75 g salaattia, suikaloitua kaalia ja porkkanaa

Valmistus

  • Hienonna porkkanat ja sipuli tehosekoittimessa. Lisää loput pyörykkäainekset ja pyöräytä tehosekoittimessa lyhyesti, kunnes taikina pysyy kasassa.
  • Anna taikinan levätä 30 minuuttia viileässä. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
  • Muotoile 16 pientä pyörykkää ja jaa ne pellille leivinpaperin päälle. Paista pyöryköitä noin 20 minuuttia ja käännä ne 10 minuutin jälkeen.
  • Yhdistä kaikki pinaattilettuainekset ja sekoita, kunnes taikina on tasaista. Anna taikinan levätä noin 10 minuuttia ja paista sitten neljä suurta lettua keskilämmöllä tilkassa öljyä.
  • Tarjoile lämpimät letut kalapyöryköiden, salaatin, chilimajoneesin, granaattiomenan siementen ja yrttien kanssa.

VINKKI

  • Nämä kalapyörykät ovat kylminä superhyviä leivänpäällisenä tai pitaleipätaskussa.
  • Voit myös lisätä pyöryköihin hieman fetajuustoa. Se tekee niistä entistä maukkaampia.