Jauhelihapihvi ja paistettua kukkakaalia

30 minuuttia
471 kcal

Uunin grillivastuksen avulla ruokiin saa mukavaa rapeutta pintaan ympäri vuoden. Kokeile jauhelihapihvejä joko ulkogrillissä, uunissa tai pannulla valmistettuina.

Jauhelihapihvi ja kukkakaalia lautasella

Jauhelihapihvi ja paistettua kukkakaalia

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 1 iso kukkakaali
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl voita
  • 350 g kevytjauhelihaa
  • merisuolaa
  • mustapippuria
  • 4 punasalaatin tai punakaalin lehteä tai muuta napakkaa salaattia
  • kourallinen vesikrassia tai lehtipersiljaa
  • 100 g retiisejä

Valmistus

  • Leikkaa kukkakaali neljään osaan. Poista kanta. Kuumenna paistinpannu, lisää voi ja anna sen ruskistua hieman. Paista kukkakaaliin kaunis, ruskea pinta, vähennä lämpöä, pane kansi päälle ja hauduta kypsäksi noin 10 minuuttia.

  • Muotoile jauhelihasta kaksi pyöreää pihviä, ripottele pinnalle suolaa ja pippuria ja grillaa tai paista ne pannulla öljyssä molemmin puolin.

  • Huuhtele ja viipaloi retiisit ohuiksi viipaleiksi, kätevimmin se käy mandoliinilla.

  • Irrota salaatinlehdet lautasille, nosta salaatinlehtien päälle kukkakaalit, lisää viereen pihvit ja koristele annokset krassilla tai persiljalla.