Jauhelihapihvi ja uunijuureksia

30 minuuttia
597 kcal

Herkullinen päivällinen alta aikayksikön – mehevä jauhelihapihvi ja maukkaat uunijuurekset valmistuvat puolessa tunnissa.

Pihvi ja juureksia lautasella

Jauhelihapihvi ja uunijuureksia

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 400 g maa-artisokkia
  • 1 suurta punajuurta
  • 2 rkl rapsiöljyä
  • 1 nippu rosmariinia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • merisuolaa
  • pippuria
  • 250 g naudan paistijauhelihaa
  • 2 tl oliiviöljyä
  • 2 rkl parmesaanilastuja
  • 2 sitruunalohkoa

Jauhelihapihvien ja uunijuuresten valmistus

  • Kuori ja lohko maa-artisokat ja punajuuret astiaan.

  • Lisää rapsiöljy, muutama rosmariininoksa, neljä kuorineen veitsen lappeella litteäksi murskattua valkosipulinkynttä, ripaus suolaa ja pippuria. Sekoita hyvin. Levitä lohkot leivinpaperin päälle uunipannuun ja kypsennä 200 asteessa 25 minuuttia, kunnes juurekset ovat pehmeitä.

  • Muotoile jauhelihasta kaksi pihviä ja paista ne oliiviöljyssä teflonpannulla.

  • Jaa uunijuurekset ja pihvit lautasille. Koristele parmesaanilla ja sitruunalla.