Jauhelihapihvi ja uunijuureksia
2 annosta
TARVITTAVA AIKA
Valmisteluaika: 5 minuuttia
Valmistusaika: 25 minuuttia
Aika yhteensä: 30 minuuttia
AINEKSET
400 g maa-artisokkia
1½–2 suurta punajuurta
2 rkl rapsiöljyä
1 nippu rosmariinia
4 valkosipulinkynttä
merisuolaa
pippuria
250 g naudan paistijauhelihaa
2 tl oliiviöljyä
2 rkl parmesaanilastuja
2 sitruunalohkoa
Jauhelihapihvien ja uunijuuresten valmistus
- Kuori ja lohko maa-artisokat ja punajuuret astiaan.
- Lisää rapsiöljy, muutama rosmariininoksa, neljä kuorineen veitsen lappeella litteäksi murskattua valkosipulinkynttä, ripaus suolaa ja pippuria. Sekoita hyvin. Levitä lohkot leivinpaperin päälle uunipannuun ja kypsennä 200 asteessa 25 minuuttia, kunnes juurekset ovat pehmeitä.
- Muotoile jauhelihasta kaksi pihviä ja paista ne oliiviöljyssä teflonpannulla.
- Jaa uunijuurekset ja pihvit lautasille. Koristele parmesaanilla ja sitruunalla.
Ravintosisältö/annos
Energiaa: 597 kcal
Proteiinia: 40,2 g
Rasvaa: 23,6 g
Hiilihydraattia: 60 g
Kuitua: 7,9 g