Pihvi ja juureksia lautasella
© wichmann+bendtsen

Jauhelihapihvi ja uunijuureksia

Herkullinen päivällinen alta aikayksikön – mehevä jauhelihapihvi ja maukkaat uunijuurekset valmistuvat puolessa tunnissa.

perjantai 25. tammikuuta 2019 teksti A. Larsen

Jauhelihapihvi ja uunijuureksia

2 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 5 minuuttia

Valmistusaika: 25 minuuttia

Aika yhteensä: 30 minuuttia

AINEKSET

400 g maa-artisokkia

1½–2 suurta punajuurta

2 rkl rapsiöljyä

1 nippu rosmariinia

4 valkosipulinkynttä

merisuolaa

pippuria

250 g naudan paistijauhelihaa

2 tl oliiviöljyä

2 rkl parmesaanilastuja

2 sitruunalohkoa

Jauhelihapihvien ja uunijuuresten valmistus

  • Kuori ja lohko maa-artisokat ja punajuuret astiaan.
  • Lisää rapsiöljy, muutama rosmariininoksa, neljä kuorineen veitsen lappeella litteäksi murskattua valkosipulinkynttä, ripaus suolaa ja pippuria. Sekoita hyvin. Levitä lohkot leivinpaperin päälle uunipannuun ja kypsennä 200 asteessa 25 minuuttia, kunnes juurekset ovat pehmeitä.
  • Muotoile jauhelihasta kaksi pihviä ja paista ne oliiviöljyssä teflonpannulla.
  • Jaa uunijuurekset ja pihvit lautasille. Koristele parmesaanilla ja sitruunalla.

Ravintosisältö/annos

Energiaa: 597 kcal

Proteiinia: 40,2 g

Rasvaa: 23,6 g

Hiilihydraattia: 60 g

Kuitua: 7,9 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee