Pihvi ja juureksia lautasella
© wichmann+bendtsen

Jauhelihapihvi ja uunijuureksia

Herkullinen päivällinen alta aikayksikön – mehevä jauhelihapihvi ja maukkaat uunijuurekset valmistuvat puolessa tunnissa.

perjantai 25. tammikuuta 2019 teksti Anne Larsen

Jauhelihapihvi ja uunijuureksia

2 annosta

400 g maa-artisokkia
1,5–2 suurta punajuurta
2 rkl rapsiöljyä
rosmariinia
4 valkosipulinkynttä
merisuolaa
pippuria
250 g naudan paistijauhelihaa
2 tl oliiviöljyä
2 rkl parmesaanilastuja
2 sitruunalohkoa

Jauhelihapihvien ja uunijuuresten valmistus

  • Kuori ja lohko maa-artisokat ja punajuuret astiaan.
  • Lisää rapsiöljy, muutama rosmariininoksa, neljä kuorineen veitsen lappeella litteäksi murskattua valkosipulinkynttä, ripaus suolaa ja pippuria. Sekoita hyvin. Levitä lohkot leivinpaperin päälle uunipannuun ja kypsennä 200 asteessa 25 minuuttia, kunnes juurekset ovat pehmeitä.
  • Muotoile jauhelihasta kaksi pihviä ja paista ne oliiviöljyssä teflonpannulla.
  • Jaa uunijuurekset ja pihvit lautasille. Koristele parmesaanilla ja sitruunalla.

VINKKI! Tee kerralla isompi annos uunijuureksia ja ota loput evääksi. Uunijuurekset maistuvat myös kylmänä, ja ne pitävät pitkään kylläisenä. 

Ravintosisältö/annos

Energiaa 597 kcal
Proteiinia 40,2 g
Rasvaa 23,6 g
Hiilihydraattia 60 g
Kuitua 7,9 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee