Jauhelihapihvi paistettujen vihannesten kera

30 minuuttia
508 kcal

Tarjoa perinteisen jauhelihapihvin seurana paistettuja vihanneksia ja tomaatticoncasséta. Herkullinen ateria valmistuu puolessa tunnissa.

Jauhelihapihvi ja vihanneksia lautasella

Jauhelihapihvi vihannesten ja tomaatticoncassén kera

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

2 annosta

  • 8 tomaattia
  • 1 rkl dijon-vinegrettiä*
  • 300 g jauhelihaa, rasvaaenintään 10 %
  • ekstra neitsytoliiviöljyä
  • merisuolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • ½ suippokaalia
  • 200 g parsakaalinkukintoja
  • 1 sitruuna
  • 1 dl pieniä herneitä
  • kylmäpuristettua rypsiöljyä

*Dijon-vinegretti

  • Sekoita keskenään 1 rkl dijoninsinappia, 0,5 dl valkoviinietikkaa ja ripaus merisuolaa.
  • Lisää 1 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä ja 1 dl ekstra neitsytoliiviöljyä ohuena
  • nauhana koko ajan vatkaten. Mausta kastike suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
  • Yhden annoksen ravintosisältö

Jauhelihapihvin, vihannesten ja tomaatticoncassén valmistus

  • Leikkaa tomaatit neljään osaan,poista siemenet ja kuutioi tai jauhatomaatit hienoksi.

  • Sekoita tomaattimurskanjoukkoon 1 rkl vinegrettiä.

  • Tee jauhelihasta kaksi pihviä ja siveleniiden pintaan oliiviöljyä.

  • Paista taigrillaa pihvit ja mausta ne kypsentämisenaikana suolalla sekä pippurilla.

  • Suikaloi suippokaali terävällä veitsellätai vihannesleikkurilla.

  • Kuumenna2 tl oliiviöljyä, lisää kaalisuikaleet japaista niitä hetki.

  • Lisää parsakaalinkukinnot ja jatka paistamista hetki.

  • Mausta kaalit suolalla ja sitruunamehulla.

  • Kaada herneiden päällekiehuvaa vettä, jossa on ripaussuolaa ja tippa rypsiöljyä.

  • Kiehauta javaluta heti.