Italialainen yhden padan chorizo-tomaattipasta
Kasvissyöjiä ruokapyödässä?

 Jätä pois vain chorizomakkara, niin pasta sopii heillekin.

© wichmann+bendtsen

Italialainen yhden padan chorizo-tomaattipasta

Pasta ja tomaattikastike on kestosuosikki monessa ruokapöydässä. Nyt siihen yhdistyy chorizomakkara ja maukas kokonaisuus valmistuu kätevästi yhdessä pannussa. Helppoa ja hyvää!

torstai 20. helmikuuta 2020 teksti S. Leth

Italialainen yhden padan chorizo-tomaattipasta

4 annosta

1 sipuli 
1–2 valkosipulinkynttä 
250 g kirsikkatomaatteja 
½ kesäkurpitsaa 
1 porkkana 
75 g chorizomakkaraa 
1 rkl oliiviöljyä 
350 g täysjyväspagettia 
1 tlk tomaattimurskaa 
3 rkl tomaattipyrettä 
6 dl kasvislientä 
½ tl oreganoa  
½ tl basilikaa 
merisuolaa 
mustapippuria 
kourallinen tuoretta basilikaa 
parmesaaniraastetta


Valmistus

  • Hienonna sipuli ja valkosipuli. Lohko tomaatit ja raasta kesäkurpitsa ja porkkana. 

  • Pilko chorizo. 

  • Pane pataan muut ainekset, paitsi basilika ja parmesaani. Kiehauta sekoitellen. 

  • Anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia, tai kunnes spagetti on kovankypsää. 

  • Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Koristele annokset parmesaanilla ja basilikalla. 

VINKKI! Kasvissyöjä voi jättää italialaisesta one potista chorizon pois, suikaloida pataan eri värisiä paprikoita ja terästää makua hienonnetulla chilillä. 

Næringsindhold i one pot-pasta med tomat pr. person: _FI

Energiaa 484 kcal 
Proteiinia 19 g 
Rasvaa 13 g 
Hiilihydraattia 79 g 
Kuitua 12 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mitä terveysneuvoa sinun on vaikeinta noudattaa?


KUNTO PLUS suosittelee