Edamame-nuudelisalaatti

30 minuuttia
616 kcal

Aasialaisvaikutteinen kylmä nuudelisalaatti ja ihanaa maapähkinäkastiketta. Sisältää runsaasti proteiinia ja ravintokuitua.

Edamame-nuudelisalaatti

EDAMAME-NUUDELISALAATTI – helppo ja nopea päivällinen.

© wichmann+bendtsen

Edamame-nuudelisalaatti

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 70 g täysjyvänuudeleita
  • 30 g cashewpähkinöitä
  • 200 g porkkanoita
  • 200 g violettia suippokaalia
  • 1 paprika
  • 3 kevätsipulia varsineen
  • 300 g edamamepapuja

Kastike:

  • 2 rkl maapähkinävoita
  • 1 tl juoksevaa hunajaa
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl vettä
  • 2 rkl limettimehua

Valmistus

  • Kaada kiehuvaa vettä nuudeleiden päälle ja anna hautua 5 minuuttia.
  • Paahda cashewpähkinät kullanruskeiksi kuumalla, kuivalla pannulla.
  • Raasta porkkana karkeaksi ja hienonna kaali. Suikaloi paprika ja leikkaa kevätsipuli ohuiksi renkaiksi.
  • Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada kasvisten joukkoon.
  • Lisää joukkoon edamamepavut ja tarjoile.

VINKKI Jos et halua syödä salaattia heti, säästä kastike tarjoilua varten, jotta salaatti ei vety.

VINKKI Voit varioida aineksia ja käyttää esimerkiksi kvinoaa nuudelien sijaan.

VINKKI Ainesosat kannattaa tuplata, niin ruokaa riittää kahdeksi päiväksi.