Appelsiinimarinoitua lohta, kvinoaa ja parsakaalia

30 minuuttia
557 kcal

Lohta voi valmistaa monella tapaa. Tässä reseptissä lohi marinoidaan appelsiinissa ja tarjoillaan kvinoan ja parsakaalin kera – lautasen täydeltä herkullisia makuja!

Appelsiinimarinoitua lohta, kvinoaa ja parsakaalia

RAIKASTA VAIHTELUA perinteiselle uunilohelle!

© wichmann+bendtsen

Appelsiinimarinoitua lohta, kvinoaa ja parsakaalia

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 80 g punaista kvinoaa
  • 2 palaa lohifi leetä, à 125 g
  • 1 dl tummaa balsamietikkaa
  • 1 dl vastapuristettua appelsiinimehua
  • merisuolaa ja rouhittua mustapippuria
  • 1 tl akaasiahunajaa
  • 2 appelsiinia
  • 1 pieni punasipuli
  • kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • 250 g parsakaalia

Valmistus

  • Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Kypsennä lohipaloja 200-asteisessa uunissa 12 minuuttia.
  • Keitä balsamietikkaa, appelsiinimehua ja akaasiahunajaa hieman kokoon. Mausta marinadi suolalla ja pippurilla.
  • Leikkaa appelsiinit viipaleiksi ja hienonna punasipuli.
  • Keitä parsakaalia 1‒2 minuuttia miedosti suolalla maustetussa vedessä, jossa on tippa rypsiöljyä.
  • Ota lohipalat uunista pois ja voitele niitä marinadilla muutaman kerran.
  • Tarjoa lohi kvinoan, appelsiiniviipaleiden, punasipulin ja parsakaalin kanssa.

Kuntoa ja kiinteyttä KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.

Sivustossa ja sovelluksessa mm:

  • Yli sata 5–40 min treenivideota
  • Kuunneltavat juoksuohjelmat myös vasta-alkajille
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

KUNTO PLUSsan digitilaus – tutustu täältä!


Newsletter background