Terveellisiä reseptejä Päivällinen Appelsiini... Appelsiinimarinoitua lohta, kvinoaa ja parsakaalia 30 minuuttia 557 kcal Lohta voi valmistaa monella tapaa. Tässä reseptissä lohi marinoidaan appelsiinissa ja tarjoillaan kvinoan ja parsakaalin kera – lautasen täydeltä herkullisia makuja! Teksti: Anne Larsen 15. joulukuuta 2021 RAIKASTA VAIHTELUA perinteiselle uunilohelle! © wichmann+bendtsen Appelsiinimarinoitua lohta, kvinoaa ja parsakaalia Ainekset Valmistus Tosiasiat Lisää suosikkeihin Poista suosikeista Pidä näyttö päällä Ainekset 2 annosta 80 g punaista kvinoaa 2 palaa lohifi leetä, à 125 g 1 dl tummaa balsamietikkaa 1 dl vastapuristettua appelsiinimehua merisuolaa ja rouhittua mustapippuria 1 tl akaasiahunajaa 2 appelsiinia 1 pieni punasipuli kylmäpuristettua rypsiöljyä 250 g parsakaalia Valmistus Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Kypsennä lohipaloja 200-asteisessa uunissa 12 minuuttia. Keitä balsamietikkaa, appelsiinimehua ja akaasiahunajaa hieman kokoon. Mausta marinadi suolalla ja pippurilla. Leikkaa appelsiinit viipaleiksi ja hienonna punasipuli. Keitä parsakaalia 1‒2 minuuttia miedosti suolalla maustetussa vedessä, jossa on tippa rypsiöljyä. Ota lohipalat uunista pois ja voitele niitä marinadilla muutaman kerran. Tarjoa lohi kvinoan, appelsiiniviipaleiden, punasipulin ja parsakaalin kanssa. LohiKalaAppelsiiniQuinoaBroccoli