Appelsiinimarinoitua lohta, kvinoaa ja parsakaalia

30 minuuttia
557 kcal

Lohta voi valmistaa monella tapaa. Tässä reseptissä lohi marinoidaan appelsiinissa ja tarjoillaan kvinoan ja parsakaalin kera – lautasen täydeltä herkullisia makuja!

Appelsiinimarinoitua lohta, kvinoaa ja parsakaalia

RAIKASTA VAIHTELUA perinteiselle uunilohelle!

© wichmann+bendtsen

Appelsiinimarinoitua lohta, kvinoaa ja parsakaalia

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 80 g punaista kvinoaa
  • 2 palaa lohifi leetä, à 125 g
  • 1 dl tummaa balsamietikkaa
  • 1 dl vastapuristettua appelsiinimehua
  • merisuolaa ja rouhittua mustapippuria
  • 1 tl akaasiahunajaa
  • 2 appelsiinia
  • 1 pieni punasipuli
  • kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • 250 g parsakaalia

Valmistus

  • Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Kypsennä lohipaloja 200-asteisessa uunissa 12 minuuttia.
  • Keitä balsamietikkaa, appelsiinimehua ja akaasiahunajaa hieman kokoon. Mausta marinadi suolalla ja pippurilla.
  • Leikkaa appelsiinit viipaleiksi ja hienonna punasipuli.
  • Keitä parsakaalia 1‒2 minuuttia miedosti suolalla maustetussa vedessä, jossa on tippa rypsiöljyä.
  • Ota lohipalat uunista pois ja voitele niitä marinadilla muutaman kerran.
  • Tarjoa lohi kvinoan, appelsiiniviipaleiden, punasipulin ja parsakaalin kanssa.