Miten kasvishampurilaisesta saa kotikonsteilla maukkaan?

Hampurilainen ei välttämättä kaipaa lihaa. Tarjoamme vinkit kasvissyöjän tai vegaanin pihveiksi ja jaamme suosikkireseptimme.

Kasvishampurilainen

PAPUPIHVI sopii mainiosti hampurilaisen väliin.

© Wichmann+Bendtsen

Hampurilaisen ydin on pihvi, ja valmiita kasvispihvejä on kaupoissa nykyisin jo paljon tarjolla. Kaikki lihattoman hampurilaisen perään haikailevat eivät kuitenkaan halua käyttää eineksiä.

Maitotuotteita käyttävä voi paistaa viipaleen halloumia tai muuta kuumennuksen kestävää juustoa ja koota purilaisen sen ympärille tai kananmunia syövä voi laittaa pihvin tilalle paistetun munan. Jos haluat vegaaniversion, pihviksi voi valita myös portobello- tai herkkusienen.

Loistava vaihtoehto on myös valmistaa maukas papupihvi. Siihen voi käyttää lähes mitä vain papuja, mutta meidän suosikkimme on mustapapu.

Papupihvit

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

4 annosta

  • 1 tlk papuja
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl juustoraastetta
  • ½ tl juustokuminaa
  • ½ tl savupaprikaa
  • ½ tl chiliä
  • 2 rkl barbecuekastiketta
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 4 viipaletta cheddarjuustoa
  • 1 sipuli
  • mustapippuria myllystä
  • merisuolaa

Valmistus

  • Survo pavut haarukalla ja pilko sipuli ja valkosipuli. Sekoita papujen joukkoon sipulit, kaurahiutaleet, kananmunat, juustoraaste, mausteet ja barbecuekastike. Anna taikinan vetäytyä 10 minuuttia.
  • Muotoile taikinasta 4 pihviä ja aseta ne leivinpaperille pellille.
  • Paista 175 asteessa 15 minuuttia, käännä pihvit ja paista vielä 8–10 minuuttia. Aseta juustoviipaleet pihvien päälle ja pidä uunissa vielä noin minuutin verran, jotta juusto sulaa.

Marinoitu punasipuli on mahtava lisuke burgeriin ja lisäksi superhelppo tehdä. Reseptin saat täältä.


Resepti: S. Leth

Artikkeli on ilmestynyt aiemmin KUNTO PLUSsan numerossa 7/2022.

Newsletter background