Salaatti uppomunista, pekonista ja ruislastuista

20 minuuttia
242 kcal

Lounasideat kortilla? Kokeile tätä herkullista salaattia, joka nostaa ateriahetken arjen yläpuolelle.

Uppomunaa, pekonia ja ruislastuja

Salaatti uppomunista, pekonista ja ruislastuista

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 100 g salaattia, esim. frisee­, sydän­tai romainesalaattia
  • 100 g suippokaalia
  • 2 pekoniviipaletta
  • Valkoviinietikkaa
  • 2 kananmunaa

Kastike

  • ½ rkl dijoninsinappia
  • ¼ dl sherry-tai omenaviinietikkaa
  • 1 dl ekstraneitsytoliiviöljyä
  • Merisuolaa
  • Jauhettua mustapippuria

Päälle

  • 4 ruislastua

Valmistus

  • Huuhtelesalaatti ja kaali. Hienonna salaatti ja leikkaa kaali pieniksi paloiksi.
  • Leikkaapekoni pieniksi paloiksi ja ruskista palat. Valuta palat siivilässä tai panene talouspaperille.
  • Keitäkattilallinen vettä ja lisää teelusikallinen etikkaa. Pienennä lämpöä, kun vesikiehuu, ja tee vispilällä pyörre veteen. Kun pyörre "vaimenee", rikomuna ja laske se varovasti pyörteen keskelle. Anna munan kypsyä noin kolmeminuuttia lähes kiehuvassa vedessä, ja nosta se reikäkauhalla vedestä. Valmistasamoin muut munat.
  • Sekoitakastikkeen ainekset ja mausta kastike. Jaa salaatti ja kaali neljälle lautaselleja ripot tele päälle ruokalusikallinen kastiketta. Lisää lopuksi pekoni, munatja ruislastut.
  • Ruislastujaja nachoja voi ostaa valmiina, mutta ne valmistuvat helposti myöskotikeittiössä: leikkaa ruisleivästä ohuita viipaleita, voitele öljyllä, paista180 asteessa rapeiksi noin 7 minuuttia ja jäähdytä ritilällä.