100
g
salaattia, esim. frisee, sydäntai romainesalaattia
100
g
suippokaalia
2
pekoniviipaletta
Valkoviinietikkaa
2
kananmunaa
Kastike
½
rkl
dijoninsinappia
¼
dl
sherry-tai omenaviinietikkaa
1
dl
ekstraneitsytoliiviöljyä
Merisuolaa
Jauhettua mustapippuria
Päälle
4
ruislastua
Valmistus
Huuhtelesalaatti ja kaali. Hienonna salaatti ja leikkaa kaali pieniksi paloiksi.
Leikkaapekoni pieniksi paloiksi ja ruskista palat. Valuta palat siivilässä tai panene talouspaperille.
Keitäkattilallinen vettä ja lisää teelusikallinen etikkaa. Pienennä lämpöä, kun vesikiehuu, ja tee vispilällä pyörre veteen. Kun pyörre "vaimenee", rikomuna ja laske se varovasti pyörteen keskelle. Anna munan kypsyä noin kolmeminuuttia lähes kiehuvassa vedessä, ja nosta se reikäkauhalla vedestä. Valmistasamoin muut munat.
Sekoitakastikkeen ainekset ja mausta kastike. Jaa salaatti ja kaali neljälle lautaselleja ripot tele päälle ruokalusikallinen kastiketta. Lisää lopuksi pekoni, munatja ruislastut.
Ruislastujaja nachoja voi ostaa valmiina, mutta ne valmistuvat helposti myöskotikeittiössä: leikkaa ruisleivästä ohuita viipaleita, voitele öljyllä, paista180 asteessa rapeiksi noin 7 minuuttia ja jäähdytä ritilällä.