Uppomunaa, pekonia ja ruislastuja
© wichmann+bendtsen

Salaatti uppomunista, pekonista ja ruislastuista

Lounasideat kortilla? Kokeile tätä herkullista salaattia, joka nostaa ateriahetken arjen yläpuolelle.

maanantai 5. maaliskuuta 2018 teksti E. Bøjlund ja A. Larsen

Salaatti uppomunista, pekonista ja ruislastuista

4 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 5 minuuttia

Valmistusaika: 15 minuuttia

Aika yhteensä: 20 minuuttia

AINEKSET

200 g salaattia, esim. frisee­, sydän­tai romainesalaattia

200 g suippokaalia

4 pekoniviipaletta

Valkoviinietikkaa

4 kananmunaa

Kastike

1 rkl dijoninsinappia

½ dl sherry-tai omenaviinietikkaa

2 dl ekstraneitsytoliiviöljyä

Merisuolaa

Jauhettua mustapippuria

Päälle

8 ruislastua

Valmistus

  • Huuhtelesalaatti ja kaali. Hienonna salaatti ja leikkaa kaali pieniksi paloiksi.

  • Leikkaapekoni pieniksi paloiksi ja ruskista palat. Valuta palat siivilässä tai panene talouspaperille.
  • Keitäkattilallinen vettä ja lisää teelusikallinen etikkaa. Pienennä lämpöä, kun vesikiehuu, ja tee vispilällä pyörre veteen. Kun pyörre "vaimenee", rikomuna ja laske se varovasti pyörteen keskelle. Anna munan kypsyä noin kolmeminuuttia lähes kiehuvassa vedessä, ja nosta se reikäkauhalla vedestä. Valmistasamoin muut munat.
  • Sekoitakastikkeen ainekset ja mausta kastike. Jaa salaatti ja kaali neljälle lautaselleja ripot tele päälle ruokalusikallinen kastiketta. Lisää lopuksi pekoni, munatja ruislastut.
  • Ruislastujaja ­nachoja voi ostaa valmiina, mutta ne valmistuvat helposti myöskotikeittiössä: leikkaa ruisleivästä ohuita viipaleita, voitele öljyllä, paista180 asteessa rapeiksi noin 7 minuuttia ja jäähdytä ritilällä.

Ravintosisältö/annos:

Energiaa: 242 kcal

Proteiinia: 10,7 g

Rasvaa: 16,6 g

Hiilihydraattia: 14,7 g

Kuitua: 3,3 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Missä juokset mieluiten?


KUNTO PLUS suosittelee