Lohivoileipä lautasella

Lohi-omena-piparjuurileipä

Ruisleivästä saa herkullisilla ja ruokaisilla päällysteillä kokonaisen aterian!

torstai 8. kesäkuuta 2017 teksti Anne Larsen & Michelle Kristensen

Lohi-omena-piparjuurileipä

2 annosta


4 viipaletta täysjyvä­ruisleipää à 50 g
1 sydänsalaatti
200 g kylmäsavulohta
2 dl skyriä tai rahkaa
2 tl piparjuuriraastetta
tilkka sitruunamehua
½-1 valkosipulinkynttä
1 kirpeä omena
merisuolaa
pippuria myllystä
hiukan lehtipersiljaa

Lohi-omena-piparjuurileivän valmistus

  • Laita ruisviipaleet lautasille, ja levitä salaatinlehdet ja lohi leiville.
  • Sekoita piparjuuriraaste ja puristettu valkosipuli skyriin tai rahkaan.
  • Kuutioi omena ja sekoita kastikkeeseen, mausta suolalla, valkopippurilla ja sitrunamehulla.
  • Hienonna persilja ja lisää kastikkeeseen. 
  • Jaa kastike leipien päälle. 

Ruisleipä sopii kiireisiin päiviin

Lohella päällystetyt ruisleivät ovat kiireisen päivän helppoa ruokaa. 

Ravintosisältö/annos

Energiaa 492 kcal
Proteiinia 40,4 g
Rasvaa 10,6 g
Hiilihydraattia 64,2 g
Kuitua 11,2 g

LUE MYÖS: Mäti on kaunista ja hyvää

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee