Lohivoileipä lautasella

Lohi-omena-piparjuurileipä

Ruisleivästä saa herkullisilla ja ruokaisilla päällysteillä kokonaisen aterian!

torstai 8. kesäkuuta 2017 teksti M. Kristensen ja A. Larsen

Lohi-omena-piparjuurileipä

2 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 10 minuuttia

AINEKSET

4 viipaletta täysjyvä­ruisleipää à 50 g

1 sydänsalaatti

200 g kylmäsavulohta

2 dl skyriä tai rahkaa

2 tl piparjuuriraastetta

tilkka sitruunamehua

½-1 valkosipulinkynttä

1 kirpeä omena

merisuolaa

pippuria myllystä

hiukan lehtipersiljaa

Lohi-omena-piparjuurileivän valmistus

  • Laita ruisviipaleet lautasille, ja levitä salaatinlehdet ja lohi leiville.
  • Sekoita piparjuuriraaste ja puristettu valkosipuli skyriin tai rahkaan.
  • Kuutioi omena ja sekoita kastikkeeseen, mausta suolalla, valkopippurilla ja sitrunamehulla.
  • Hienonna persilja ja lisää kastikkeeseen.
  • Jaa kastike leipien päälle.

Ruisleipä sopii kiireisiin päiviin

Lohella päällystetyt ruisleivät ovat kiireisen päivän helppoa ruokaa.

Ravintosisältö/annos

Energiaa: 492 kcal

Proteiinia: 40,4 g

Rasvaa: 10,6 g

Hiilihydraattia: 64,2 g

Kuitua: 11,2 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Missä juokset mieluiten?


KUNTO PLUS suosittelee