Lohi-omena-piparjuurileipä

492 kcal

Ruisleivästä saa herkullisilla ja ruokaisilla päällysteillä kokonaisen aterian!

Lohivoileipä lautasella

Lohi-omena-piparjuurileipä

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 4 viipaletta täysjyvä­ruisleipää à 50 g
  • 1 sydänsalaatti
  • 200 g kylmäsavulohta
  • 2 dl skyriä tai rahkaa
  • 2 tl piparjuuriraastetta
  • tilkka sitruunamehua
  • valkosipulinkynttä
  • 1 kirpeä omena
  • merisuolaa
  • pippuria myllystä
  • hiukan lehtipersiljaa

Lohi-omena-piparjuurileivän valmistus

  • Laita ruisviipaleet lautasille, ja levitä salaatinlehdet ja lohi leiville.

  • Sekoita piparjuuriraaste ja puristettu valkosipuli skyriin tai rahkaan.

  • Kuutioi omena ja sekoita kastikkeeseen, mausta suolalla, valkopippurilla ja sitrunamehulla.

  • Hienonna persilja ja lisää kastikkeeseen.

  • Jaa kastike leipien päälle.

Ruisleipä sopii kiireisiin päiviin

Lohella päällystetyt ruisleivät ovat kiireisen päivän helppoa ruokaa.