Lohi-omena-piparjuurileipä
2 annosta
TARVITTAVA AIKA
Valmisteluaika: 10 minuuttia
AINEKSET
4 viipaletta täysjyväruisleipää à 50 g
1 sydänsalaatti
200 g kylmäsavulohta
2 dl skyriä tai rahkaa
2 tl piparjuuriraastetta
tilkka sitruunamehua
½-1 valkosipulinkynttä
1 kirpeä omena
merisuolaa
pippuria myllystä
hiukan lehtipersiljaa
Lohi-omena-piparjuurileivän valmistus
- Laita ruisviipaleet lautasille, ja levitä salaatinlehdet ja lohi leiville.
- Sekoita piparjuuriraaste ja puristettu valkosipuli skyriin tai rahkaan.
- Kuutioi omena ja sekoita kastikkeeseen, mausta suolalla, valkopippurilla ja sitrunamehulla.
- Hienonna persilja ja lisää kastikkeeseen.
- Jaa kastike leipien päälle.
Ruisleipä sopii kiireisiin päiviin
Lohella päällystetyt ruisleivät ovat kiireisen päivän helppoa ruokaa.
Ravintosisältö/annos
Energiaa: 492 kcal
Proteiinia: 40,4 g
Rasvaa: 10,6 g
Hiilihydraattia: 64,2 g
Kuitua: 11,2 g