Rukiinen tonnikalaleipä

10 minuuttia
376 kcal

Lounas

Rukiinen tonnikalaleipä

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annos

  • 200 g veteen säilöttyä tonnikalaa
  • 4 rkl kevytkermaviiliä tai -ranskankermaa
  • 1 dl maissinjyviä
  • ½ dl vihreää tai punaista
  • paprikaa
  • 4 rkl hienonnettua tilliä tai ruohosipulia
  • suolaa
  • pippuria
  • 4 salaatinlehteä
  • 4 Viipale täysjyväruisleipää

Lisäksi:

  • 2 hedelmä (omena, päärynä tai appelsiini)

Valmistus

Sekoita valutettu tonnikala, kermaviili tai ranskankerma ja maissi keskenään. Hienonna paprika ja lisää paprikakuutiot sekä hienonnettu tilli tai purjosipuli muiden aineiden joukkoon. Mausta seos maun mukaan suolalla ja pippurilla. Levitä salaatinlehdet sekä tonnikalaseos toiselle leipäviipaleelle ja nosta toinen leipäviipale täytteiden päälle. Syö leivän lisäksi hedelmä.