Peruna- ja kasvismunakas, pinaatti-tomaattisalaattia ja mozzarellaa

40 minuuttia
641 kcal

Kun munakas on uunissa, tomaattisalaatti valmistuu sillä aikaa. Tätä ruokaa voi syödä myös FODMAP-ruokavaliota noudattava.

FODMAP-munakas, jossa on perunaa, paprikaa ja pinaattia.

FODMAP – Munakas on loistavaa ruokaa FODMAP-ruokavaliollakin ja sopii niin aamiaiseksi, lounaaksi kuin päivälliseksikin.

© Betina Hastoft

Peruna-pinaatti-paprikamunakas ja pinaatti-tomaattisalaattia

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 4 perunaa
  • 2 punaista paprikaa
  • 100 g pieniä pinaatinlehtiä
  • tilkka ekstraneitsytoliviiöljyä paistamiseen
  • 5 munaa
  • ½ dl vettä
  • merisuolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 100 g kirsikkatomaatteja
  • 80 g mozzarellaa
  • 1 tl vihreää pestoa
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • ¼ dl ekstraneitsytoliiviöljyä
  • 50 g pieniä pinaatinlehtiä
  • 1 rkl pinjansiemeniä

Valmistus

  • Kuumenna uuni 180-asteiseksi.
  • Kuori ja kuutioi perunat. Pilko paprikat.
  • Paista perunoita ja paprikoita tilkassa oliiviöljyä. Käytä syvää, uuninkestävää pannua.
  • Lisää pinaatti ja paista vielä pari minuuttia kunnes pinaatti on painunut kasaan.
  • Vatkaa munat, vesi, suola ja pippuri yhteen ja kaada seos kasvisten päälle. Sekoita varovasti ja laita pannu uuniin.
  • Paista munakasta uunissa n. 15 minuuttia, kunnes se on hyytynyt.
  • Lohko tomaatit ja mozzarella pienemmiksi paloiksi. Kääntele ne marinadissa, jossa on pestoa, etikkaa, oliiviöljyä, suolaa ja pippuria. Lisää salaattiin pinaatti ja pinjansiemenet ja tarjoile salaatti munakkaan kanssa.

VINKKI! Munakkaan kanssa sopii myös raaste­salaatti, jossa on porkkanaa, punakaalia ja appelsiinia.

VINKKI! Lisää reseptejä FODMAP-ruokavalioon.