Suklaamuffinit sitrusrahkan ja karhunvatukoiden kera

30 minuuttia
259 kcal

Mitä ihmettä – kukkakaalia leivonnaisissa? Kuulostaa ehkä kummalta, mutta näitä herkkumuffineita kannattaa todella kokeilla, sillä ne ovat paitsi terveellisiä myös aivan superherkullisia!

Suklaamuffinit sitrusrahkan ja karhunvatukoiden kera

Suklaamuffinit sitrusrahkan ja karhunvatukoiden kera

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 kpl

Taikina:

  • ½ dl täysjyväriisijauhoja
  • ¼ tl leivinjauhetta
  • ¼ tl soodaa
  • ¼ tl suolaa
  • dl kaakaojauhetta
  • 10 g suklaata, 85 %
  • dl kookossokeria
  • ½ rkl agavesiirappia
  • ¼ vaniljatanko
  • ½ munaa
  • ¼ dl sulatettua kookosöljyä
  • ¼ kukkakaali
  • ¼ dl maitoa

Sitrusrahka:

  • 16 g cashewpähkinöitä, joita on liotettu vedessä vähintään 3 h
  • ¼ dl maitoa
  • ½ tl agavesiirappia
  • luomusitruunan kuorta
  • ¼ dl skyriä tai rahkaa

Koristeeksi:

  • karhunvatukoita
  • tuoretta minttua

Valmistus

  • Jauha kukkakaali hienoksi, lisää muut taikinan ainekset ja sekoita tasaiseksi.
  • Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 175 asteessa 20−25 min. Anna leivonnaisten jäähtyä.
  • Sekoita sitrusrahkan ainekset keskenään.
  • Levitä seos muffinien päälle ja koristele marjoilla sekä mintulla.