Porkkanakakku ja valkosuklaakuorrute

1,15 tuntia
163 kcal

Helppo mutta superherkullinen jälkiruoka kruunaa päivällisen. Tämä herkku sopii niin juhlaan kuin arkeenkin.

Porkkanakakku ja valkosuklaakuorrute

NAM – superhelppo porkkanakakku vie kielen mennessään!

© wichmann+bendtsen

Porkkanakakku ja valkosuklaakuorrute

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 kpl

  • isoa porkkanaa
  • ¼ dl ekstraneitsytoliiviöljyä
  • ¼ dl maustamatonta rahkaa
  • ¼ dl maitoa
  • ¼ dl vaahterasiirappia tai akaasiahunajaa
  • ½ kananmunaa
  • ½ dl tattarijauhoa
  • ¼ tl leivinjauhetta
  • ¼ tl ruokasoodaa
  • ¼ ripaus merisuolaa
  • ¼ rkl jauhettua kanelia
  • ¼ tl vaniljajauhetta
  • ¼ tl jauhettua kardemummaa
  • ¼ tl jauhettua inkivääriä

Koristeluun:

  • 8⅓ g valkoista suklaata
  • 4 g pistaasipähkinöitä

Valmistus

  • Lämmitä uuni 175 asteeseen.
  • Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.
  • Sekoita erikseen keskenään kosteat ja kuivat aineet. Lisää kuivat aineet kosteisiin aineisiin vähän kerrallaan ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  • Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (20 cm) ja paista 60 minuuttia.
  • Sulata suklaa ja hienonna pistaasipähkinät.
  • Anna kakun levätä hetki, ennen kuin otat sen vuoasta. Koristele lopuksi valko­suklaalla ja pähkinärouheella.

Vinkki

  • Jaa taikina muffinivuokiin ja kypsennä noin 15 minuuttia 200 asteessa – tai katso porkkanamuffinien resepti osoitteessa kuntoplus.fi/porkkanamuffinit.
  • Jos kakkua sattuu jostain syystä jäämään, se kannattaa pakastaa paloina, ilman kuorrutetta.
  • Sitruunamehulla saat kuorrutteeseen herkullista hapokkuutta.