Porkkana-taateli- muffinit

50 minuuttia
237 kcal

Makeanhimo talttuu näillä porkkana-taatelimuffineilla. Eikä niissä ole yhtään voita eikä vehnää.

Porkkana-taatelimuffinit

Porkkana-taateli- muffinit

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 kpl

  • ¾ porkkanaa
  • 3⅓ taatelia
  • ½ dl isoja kaurahiutaleita
  • ¼ dl täysjyvävehnäjauhoja
  • ¼ tl kanelia
  • ¼ tl vaniljajauhetta
  • ¼ tl leivinjauhetta
  • ¼ ripaus merisuolaa
  • ½ munaa
  • ¼ dl maitoa
  • ¼ dl kurpitsansiemeniä

Kuorrute

  • 44 g maustamatonta ­tuorejuustoa
  • ¼ tl vaniljajajauhetta
  • ¼ dl tomusokeria
  • ¼ ripaus merisuolaa
  • porkkaaraastetta
  • ¼ rkl kurpitsansiemeniä

Valmistus

  • Raasta porkkanat. Ota vähän raastetta sivuun koristeeksi ja poista taateleista kivet.
  • Sekoita ainekset tehosekoittimessa karkeaksi taikinaksi.
  • Jaa taikina muffinipellin 9 koloon ja kypsennä 175 asteessa 30–40 minuuttia. Paistoaika voi vähän vaihdella porkkanaraasteen mehukkuuden mukaan.
  • Pane muffinit jäähtymään. Tee kuorrute valmiiksi sillä aikaa. Vatkaa tuorejuusto, vaniljajauhe, tomusokeri ja suola sähkövatkaimella kuohkeaksi. Levitä kuorrute muffineille.
  • Koristele muffinit porkkana-raasteella ja kurpitsansiemenillä.

VINKKI Täytä muffinivuoan koloista vain ²/³, sillä taikina nousee uunissa.
VINKKI Vahva suositus metalliselle tai silikoniselle muffinivuoalle. Jos kuitenkin käytät mieluummin paperivuokia, anna muffineiden olla vuoissaan niin että jokainen herkuttelija poistaa itse paperin. Näin muffinit säilyttävät varmasti muotonsa.