Appelsiini-mantelikakku

2,5 tuntia
65 kcal

Vain 65 kcal yhdessä palassa.

APPELSIINI-MANTELIKAKKU Nauti kevyesti: vain 65 kcal yhdessä palassa.

Appelsiini-mantelikakku

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 viipaletta

  • ¼ suuri luomuappelsiini tai 2 pientä (yhteensä n. 300 g)
  • 10 g kuorellisia manteleita
  • suurta munaa
  • 7 g vaaleaa ruokosokeria
  • ¼ tl leivinjauhetta

Valmistus

  • Paistamiseen: 24 cm pinnoitettu irtopohjavuoka tai 21 x 21 cm (2 l) silikonivuoka
  • Pese appelsiinit, pane ne kattilaan ja lisää kylmää vettä niin, että ne peittyvät. Kiehauta.
  • Kun vesi kiehuu, pienennä lämpöä ja keitä appelsiineja hiljalleen, noin 1,5 tuntia pehmeiksi. Voi kokeilla pillillä: kun pilli menee läpi appelsiineista, ne ovat sopivan pehmeitä. Kaada keitinvesi pois ja anna appelsiinien jäähtyä.
  • Lohko appelsiinit neljään osaan ja soseuta ne tehosekottimella tai yleiskoneessa.
  • Jauha mantelit ja sekoita ne ruokosokerin ja leivinjauheen kanssa. Vatkaa appelsiinisose ja munat ja sekoita jauhetut mantelit joukkoon.
  • Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja kaada takina vuokaan. Paista 170° asteessa 40–45 min.

Lisää terveellisiä leivonnaisia.

VINKKI: Muunnelmia teemasta
Käytä taikinassa cashewpähkinöitä tai hasselpähkinöitä mantelien sijasta.


No nyt on yksinkertaista elää terveellisesti!

KUNTO PLUSsan keskeisin tavoite on tehdä terveellisistä elämäntavoista helppoja toteuttaa. Tätä tavoitetta silmälläpitäen olemme uudistaneet nettitarjontamme niin, että se sisältää välineet ja kannustusta hyvinvointia edistävään elämäntapaan nyt ja aina.
Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.
Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan

  • 10–30 min treenivideot
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla
  • Suosikit kätevästi saataville omalle sivulle

Juuri nyt: Kokeile 30 vrk ilmaiseksi


Newsletter background