¼
suuri luomuappelsiini tai 2 pientä (yhteensä n. 300 g)
10
g
kuorellisia manteleita
⅓
suurta munaa
7
g
vaaleaa ruokosokeria
¼
tl
leivinjauhetta
Valmistus
Paistamiseen: 24 cm pinnoitettu irtopohjavuoka tai 21 x 21 cm (2 l) silikonivuoka
Pese appelsiinit, pane ne kattilaan ja lisää kylmää vettä niin, että ne peittyvät. Kiehauta.
Kun vesi kiehuu, pienennä lämpöä ja keitä appelsiineja hiljalleen, noin 1,5 tuntia pehmeiksi. Voi kokeilla pillillä: kun pilli menee läpi appelsiineista, ne ovat sopivan pehmeitä. Kaada keitinvesi pois ja anna appelsiinien jäähtyä.
Lohko appelsiinit neljään osaan ja soseuta ne tehosekottimella tai yleiskoneessa.
Jauha mantelit ja sekoita ne ruokosokerin ja leivinjauheen kanssa. Vatkaa appelsiinisose ja munat ja sekoita jauhetut mantelit joukkoon.
Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja kaada takina vuokaan. Paista 170° asteessa 40–45 min.