Appelsiini-mantelikakku

2,5 tuntia
65 kcal

Vain 65 kcal yhdessä palassa.

APPELSIINI-MANTELIKAKKU Nauti kevyesti: vain 65 kcal yhdessä palassa.

Appelsiini-mantelikakku

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 viipaletta

  • ¼ suuri luomuappelsiini tai 2 pientä (yhteensä n. 300 g)
  • 10 g kuorellisia manteleita
  • suurta munaa
  • 7 g vaaleaa ruokosokeria
  • ¼ tl leivinjauhetta

Valmistus

  • Paistamiseen: 24 cm pinnoitettu irtopohjavuoka tai 21 x 21 cm (2 l) silikonivuoka
  • Pese appelsiinit, pane ne kattilaan ja lisää kylmää vettä niin, että ne peittyvät. Kiehauta.
  • Kun vesi kiehuu, pienennä lämpöä ja keitä appelsiineja hiljalleen, noin 1,5 tuntia pehmeiksi. Voi kokeilla pillillä: kun pilli menee läpi appelsiineista, ne ovat sopivan pehmeitä. Kaada keitinvesi pois ja anna appelsiinien jäähtyä.
  • Lohko appelsiinit neljään osaan ja soseuta ne tehosekottimella tai yleiskoneessa.
  • Jauha mantelit ja sekoita ne ruokosokerin ja leivinjauheen kanssa. Vatkaa appelsiinisose ja munat ja sekoita jauhetut mantelit joukkoon.
  • Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja kaada takina vuokaan. Paista 170° asteessa 40–45 min.

Lisää terveellisiä leivonnaisia.

VINKKI: Muunnelmia teemasta
Käytä taikinassa cashewpähkinöitä tai hasselpähkinöitä mantelien sijasta.