Suklaamuffinit

Ihanan aterian kruunaavat suussasulavat suklaamuffinit suklaa- ja karhunvatukkakastikkeen kanssa.

maanantai 22. elokuuta 2016 teksti KUNTO PLUS

14 muffinin annos (käytä romantiikka-aterialla 2, pakasta loput)

150 ml oliiviöljyä
3 rkl akasiahunajaa
70 g tummaa suklaarouhetta
270 g raastettua punajuurta
3 munaa
100 g tattarijauhoja
100 g mantelijauhoa
5 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl nestemäistä steviaa
½ tl vaniljajauhetta
Ripaus merisuolaa

Suklaakastike 2 muffinille

20 g tummaa suklaata, 70 %

Karhunvatukkakastike 2 muffinille

100 g karhunvatukoita
1 rkl pehmeää maitorahkaa
¼ luomusitruunan raastettu kuori
Ripaus vaniljajauhetta

Lisäkkeet 2 muffinille

75 g erilaisia hedelmiä ja marjoja, esimerkiksi mangoa, karhunvatukoita ja herukoita.


VALMISTUS

Muffinit

  • Kuumenna öljy kattilassa ja ota kattila levyltä pois. Lisää hunaja, suklaarouhe ja punajuuriraaste öljyn joukkoon. Sekoita hyvin. Vatkaa munat ja sekoita vaahto muiden aineiden joukkoon.
  • Sekoita kaikki kuivat aineet ja stevia keskenään. Lisää kuivat aineet muiden aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  • Jaa taikina 14 muffinivuokaan. Paista muffineja 160 asteen lämmössä kiertoilmauunissa noin 20 minuuttia. Suklaakastike: Sulata suklaa vesihauteessa.

Suklaakastike

  • Sulata suklaa vesihauteessa.

Karhunvatukkakastike

  • Soseuta karhunvatukat ja sekoita joukkoon sitruunankuoriraaste, maitorahka ja vaniljajauhe.
  • Tarjoa muffinit kastikkeiden ja tuoreiden hedelmien ja marjojen kanssa.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee