Suklaamuffinit

30 minuuttia
315 kcal

Ihanan aterian kruunaavat suussasulavat suklaamuffinit suklaa- ja karhunvatukkakastikkeen kanssa.

Suklaamuffinit

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 muffinin annos (käytä romantiikka-aterialla 2, pakasta loput)

  • 21 ml oliiviöljyä
  • ½ rkl akasiahunajaa
  • 10 g tummaa suklaarouhetta
  • 38 g raastettua punajuurta
  • ½ munaa
  • 14 g tattarijauhoja
  • 14 g mantelijauhoa
  • ¾ rkl kaakaojauhetta
  • ¼ tl leivinjauhetta
  • ¼ tl nestemäistä steviaa
  • ¼ tl vaniljajauhetta
  • Ripaus merisuolaa

Suklaakastike 2 muffinille

  • 2¾ g tummaa suklaata, 70 %

Karhunvatukkakastike 2 muffinille

  • 14 g karhunvatukoita
  • ¼ rkl pehmeää maitorahkaa
  • ¼ luomusitruunan raastettu kuori
  • Ripaus vaniljajauhetta

Lisäkkeet 2 muffinille

  • 10¾ g erilaisia hedelmiä ja marjoja, esimerkiksi mangoa, karhunvatukoita ja herukoita.

VALMISTUS

  • Kuumenna öljy kattilassa ja ota kattila levyltä pois. Lisää hunaja, suklaarouhe ja punajuuriraaste öljyn joukkoon. Sekoita hyvin. Vatkaa munat ja sekoita vaahto muiden aineiden joukkoon.
  • Sekoita kaikki kuivat aineet ja stevia keskenään. Lisää kuivat aineet muiden aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  • Jaa taikina 14 muffinivuokaan. Paista muffineja 160 asteen lämmössä kiertoilmauunissa noin 20 minuuttia. Suklaakastike: Sulata suklaa vesihauteessa.

Suklaakastike

  • Sulata suklaa vesihauteessa.

Karhunvatukkakastike

  • Soseuta karhunvatukat ja sekoita joukkoon sitruunankuoriraaste, maitorahka ja vaniljajauhe.
  • Tarjoa muffinit kastikkeiden ja tuoreiden hedelmien ja marjojen kanssa.

Kaipaatko lisää insipiraatiota terveelliseen herkutteluun? Löydät lisää reseptejä täältä!