Suklaamuffinit

Ihanan aterian kruunaavat suussasulavat suklaamuffinit suklaa- ja karhunvatukkakastikkeen kanssa.

maanantai 22. elokuuta 2016 teksti KUNTO PLUS

14 muffinin annos (käytä romantiikka-aterialla 2, pakasta loput)

150 ml oliiviöljyä
3 rkl akasiahunajaa
70 g tummaa suklaarouhetta
270 g raastettua punajuurta
3 munaa
100 g tattarijauhoja
100 g mantelijauhoa
5 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl nestemäistä steviaa
½ tl vaniljajauhetta
Ripaus merisuolaa

Suklaakastike 2 muffinille

20 g tummaa suklaata, 70 %

Karhunvatukkakastike 2 muffinille

100 g karhunvatukoita
1 rkl pehmeää maitorahkaa
¼ luomusitruunan raastettu kuori
Ripaus vaniljajauhetta

Lisäkkeet 2 muffinille

75 g erilaisia hedelmiä ja marjoja, esimerkiksi mangoa, karhunvatukoita ja herukoita.


VALMISTUS

Muffinit

  • Kuumenna öljy kattilassa ja ota kattila levyltä pois. Lisää hunaja, suklaarouhe ja punajuuriraaste öljyn joukkoon. Sekoita hyvin. Vatkaa munat ja sekoita vaahto muiden aineiden joukkoon.
  • Sekoita kaikki kuivat aineet ja stevia keskenään. Lisää kuivat aineet muiden aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  • Jaa taikina 14 muffinivuokaan. Paista muffineja 160 asteen lämmössä kiertoilmauunissa noin 20 minuuttia. Suklaakastike: Sulata suklaa vesihauteessa.

Suklaakastike

  • Sulata suklaa vesihauteessa.

Karhunvatukkakastike

  • Soseuta karhunvatukat ja sekoita joukkoon sitruunankuoriraaste, maitorahka ja vaniljajauhe.
  • Tarjoa muffinit kastikkeiden ja tuoreiden hedelmien ja marjojen kanssa.

Kaipaatko lisää insipiraatiota terveelliseen herkutteluun? Löydät lisää reseptejä täältä! 

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mihin aikaan treenaat mieluiten?


KUNTO PLUS suosittelee