Suklaamuffinit

Ihanan aterian kruunaavat suussasulavat suklaamuffinit suklaa- ja karhunvatukkakastikkeen kanssa.

maanantai 22. elokuuta 2016 teksti KUNTOPLUS

Suklaamuffinit

14 muffinin annos (käytä romantiikka-aterialla 2, pakasta loput)

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 10 minuuttia

Valmistusaika: 20 minuuttia

Aika yhteensä: 30 minuuttia

AINEKSET

150 ml oliiviöljyä

3 rkl akasiahunajaa

70 g tummaa suklaarouhetta

270 g raastettua punajuurta

3 munaa

100 g tattarijauhoja

100 g mantelijauhoa

5 rkl kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

1 tl nestemäistä steviaa

½ tl vaniljajauhetta

Ripaus merisuolaa

Suklaakastike 2 muffinille

20 g tummaa suklaata, 70 %

Karhunvatukkakastike 2 muffinille

100 g karhunvatukoita

1 rkl pehmeää maitorahkaa

¼ luomusitruunan raastettu kuori

Ripaus vaniljajauhetta

Lisäkkeet 2 muffinille

75 g erilaisia hedelmiä ja marjoja, esimerkiksi mangoa, karhunvatukoita ja herukoita.

VALMISTUS

  • Kuumenna öljy kattilassa ja ota kattila levyltä pois. Lisää hunaja, suklaarouhe ja punajuuriraaste öljyn joukkoon. Sekoita hyvin. Vatkaa munat ja sekoita vaahto muiden aineiden joukkoon.
  • Sekoita kaikki kuivat aineet ja stevia keskenään. Lisää kuivat aineet muiden aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  • Jaa taikina 14 muffinivuokaan. Paista muffineja 160 asteen lämmössä kiertoilmauunissa noin 20 minuuttia. Suklaakastike: Sulata suklaa vesihauteessa.

Suklaakastike

  • Sulata suklaa vesihauteessa.

Karhunvatukkakastike

  • Soseuta karhunvatukat ja sekoita joukkoon sitruunankuoriraaste, maitorahka ja vaniljajauhe.
  • Tarjoa muffinit kastikkeiden ja tuoreiden hedelmien ja marjojen kanssa.

Kaipaatko lisää insipiraatiota terveelliseen herkutteluun? Löydät lisää reseptejä täältä!

ravintosisältö/annos

Energiaa: 315 kcal

Proteiinia: 9 g

Rasvaa: 19,5 g

Hiilihydraattia: 28 g

Kuitua: 6,9 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee