Kaalia 4 tavalla

Rouskuvan rapea kaali on tehnyt näyttävän paluun ruokalistoille. Näin Green Kitchen Storiesin bloggarit valmistavat talven terveellisintä kasvista.

Hapankaali

Fermentointi eli maitohappokäyminen on ikivanha säilömistapa. Raastettujen ja suolan avulla mehustettujen kasvisten annetaan käydä hapettomassa tilassa. Käymisen ja hapattamisen aikana muodostuu entsyymejä ja maitohappobakteereita, jotka edistävät ruuansulatusta ja parantavat vitamiinien ja kivennäisaineiden imeytymistä suolistossa. Valko-, suippo- ja punakaali sopivat erinomaisesti hapankaaliksi. Linkiestä saat modernin maitohappokäymisellä valmistetun kaalin ja muita uusia kaalireseptejä.Hapatetut ruoat auttavat tukemaan suoliston hyvinvointia ja voivat näin tukea esimerkiksi painonhallintaa. Lue, miten kotikokkikin pääsee helposti alkuun hapattamisessa.

LUE MYÖS: Onko trendikäs kombuchatee myös terveellistä?