Uunimunakoisot ja ruusukaali-linssitäyte

Ruusukaalilla ja linsseillä täytettyä uunimunakoisoa granaattiomenan siemenillä kruunattuna. Nam!

perjantai 30. lokakuuta 2015 teksti L. Vindahl

Paistetut munakoisot

6 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 5 minuuttia

Valmistusaika: 45 minuuttia

Aika yhteensä: 50 minuuttia

AINEKSET

6 pienehköä munakoisoa

2 rkl kylmäpurist. oliiviöljyä

1 tl jauhettua savupaprikaa

1 tl karkeaa merisuolaa

Ruusukaali-linssitäyte

200 g beluga- tai muita linssejä

½ tl merisuolaa

400 g ruusukaaleja

5 lehtipersiljanoksaa

1 granaattiomena

Kastike

Sitruunan mehu

4 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä

2 rkl hunajaa

Valmistus

  • Kuumenna uuni 220 asteeseen.
  • Halkaise munakoisot pituussuunnassa ja aseta puolikkaat pellille. Hiero leikkauspintaan oliiviöljyä ja ripottele mausteeksi savupaprikaa sekä suolaa.
  • Kypsennä munakoisoja 40‒45 min, kunnes ne ovat aivan pehmeitä.
  • Valmista sillä aikaa täyte.
  • Huuhdo linssit. Kuumenna ½ litraa vettä ja ripaus suolaa. Lisää linssit ja keitä niitä kannen alla miedolla lämmöllä noin 20 min.
  • Kaada vesi pois ja jäähdytä linssit.
  • Kuumenna vesi kiehuvaksi suuressa kattilassa.
  • Huuhdo ruusukaalit ja poista niistä uloimmat lehdet. Hienonna kaalit ja pane ne minuutiksi kiehuvaan veteen. Huuhdo heti jääkylmällä vedellä ja kumoa siivilään valumaan.
  • Sekoita kaikki kastikeaineet keskenään. Sekoita kastike ruusukaalin ja linssien joukkoon.
  • Annostele munakoisot tarjolle, levitä täyte päälle ja koristele hienonnetulla persiljalla sekä granaattiomenansiemenillä.

ravintosisältö/annos

Energiaa: 320 kcal

Proteiinia: 13,3 g

Rasvaa: 13,5 g

Hiilihydraattia: 42 g

Kuitua: 10,3 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee