Uunimunakoisot ja ruusukaali-linssitäyte

Ruusukaalilla ja linsseillä täytettyä uunimunakoisoa granaattiomenan siemenillä kruunattuna. Nam!

perjantai 30. lokakuuta 2015 teksti L. Vindahl

Paistetut munakoisot

6 annosta

6 pienehköä munakoisoa
2 rkl kylmäpurist. oliiviöljyä
1 tl jauhettua savupaprikaa
1 tl karkeaa merisuolaa

Ruusukaali-linssitäyte

200 g beluga- tai muita linssejä
½ tl merisuolaa
400 g ruusukaaleja
5 lehtipersiljanoksaa
1 granaattiomena

Kastike

Sitruunan mehu
4 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä
2 rkl hunajaa


Valmistus

  • Kuumenna uuni 220 asteeseen.
  • Halkaise munakoisot pituussuunnassa ja aseta puolikkaat pellille. Hiero leikkauspintaan oliiviöljyä ja ripottele mausteeksi savupaprikaa sekä suolaa.
  • Kypsennä munakoisoja 40‒45 min, kunnes ne ovat aivan pehmeitä.
  • Valmista sillä aikaa täyte.
  • Huuhdo linssit. Kuumenna ½ litraa vettä ja ripaus suolaa. Lisää linssit ja keitä niitä kannen alla miedolla lämmöllä noin 20 min.
  • Kaada vesi pois ja jäähdytä linssit.
  • Kuumenna vesi kiehuvaksi suuressa kattilassa.
  • Huuhdo ruusukaalit ja poista niistä uloimmat lehdet. Hienonna kaalit ja pane ne minuutiksi kiehuvaan veteen. Huuhdo heti jääkylmällä vedellä ja kumoa siivilään valumaan.
  • Sekoita kaikki kastikeaineet keskenään. Sekoita kastike ruusukaalin ja linssien joukkoon.
  • Annostele munakoisot tarjolle, levitä täyte päälle ja koristele hienonnetulla persiljalla sekä granaattiomenansiemenillä.


Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Missä juokset mieluiten?


KUNTO PLUS suosittelee