Uunimunakoisot ja ruusukaali-linssitäyte

50 minuuttia
320 kcal

Ruusukaalilla ja linsseillä täytettyä uunimunakoisoa granaattiomenan siemenillä kruunattuna. Nam!

Paistetut munakoisot

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 2 pienehköä munakoisoa
  • ⅔ rkl kylmäpurist. oliiviöljyä
  • ⅓ tl jauhettua savupaprikaa
  • ⅓ tl karkeaa merisuolaa

Ruusukaali-linssitäyte

  • 66 g beluga- tai muita linssejä
  • ¼ tl merisuolaa
  • 133 g ruusukaaleja
  • 1⅔ lehtipersiljanoksaa
  • granaattiomena

Kastike

  • Sitruunan mehu
  • 1⅓ rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä
  • ⅔ rkl hunajaa

Valmistus

  • Kuumenna uuni 220 asteeseen.

  • Halkaise munakoisot pituussuunnassa ja aseta puolikkaat pellille. Hiero leikkauspintaan oliiviöljyä ja ripottele mausteeksi savupaprikaa sekä suolaa.

  • Kypsennä munakoisoja 40‒45 min, kunnes ne ovat aivan pehmeitä.

  • Valmista sillä aikaa täyte.

  • Huuhdo linssit. Kuumenna ½ litraa vettä ja ripaus suolaa. Lisää linssit ja keitä niitä kannen alla miedolla lämmöllä noin 20 min.

  • Kaada vesi pois ja jäähdytä linssit.

  • Kuumenna vesi kiehuvaksi suuressa kattilassa.

  • Huuhdo ruusukaalit ja poista niistä uloimmat lehdet. Hienonna kaalit ja pane ne minuutiksi kiehuvaan veteen. Huuhdo heti jääkylmällä vedellä ja kumoa siivilään valumaan.

  • Sekoita kaikki kastikeaineet keskenään. Sekoita kastike ruusukaalin ja linssien joukkoon.

  • Annostele munakoisot tarjolle, levitä täyte päälle ja koristele hienonnetulla persiljalla sekä granaattiomenansiemenillä.


Newsletter background