Mansikkamoussea, sitruunaa ja lakritsia

15 minuuttia
370 kcal

Taioimme makoisat mansikat 15 minuutissa valmistuvaksi (vähän) terveellisemmäksi jälkiruokaherkuksi. Kokeile mansikkamoussea!

Mansikkamoussea, sitruunaa ja lakritsia, resepti

TUORETTA MANSIKKAA kannattaa säilyttää 5 asteessa jääkaapissa ja ottaa mansikat jääkaapista huoneenlämpöön muutama tunti ennen tarjoilua. Silloin niiden maku on parhaimmillaan.

© wichmann+bendtsen

Mansikkamoussea, sitruunaa ja lakritsia

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 350 g mansikoita
  • 6 parapähkinää
  • 6 rkl ricottajuustoa
  • 2 mintunoksa
  • 2 tl karkeaa lakritsijauhetta
  • 6 rkl maustamatonta skyriä tai pehmeää maitorahkaa
  • 2 vaniljatangon siemenet
  • 2 tl juoksevaa (akaasia)hunajaa tai agavesiirappia
  • 2 luomusitruuna

Valmistus

  • Soseuta 100 g mansikoita, ricottaa, skyriä tai rahkaa, vaniljansiemenet ja hunaja keskenään.
  • Paahda pähkinät kevyesti ja anna niiden jäähtyä.
  • Leikkaa loput mansikat ohuiksi viipaleiksi.
  • Huuhdo, kuivaa ja revi mintunlehdet.
  • Annostele mousse, mansikkaviipaleet, minttu, raastettu sitruunankuori, lakritsijauhe ja rouhitut parapähkinät tarjolle.

VINKKI! Kaupan rasiassa myytävistä mansikoista ei tarvitse kuin poistaa kannat, mutta pellolta poimittaessa niissä voi olla multaa, savea tai hiekkaa. Näin puhdistat mansikat hellävaraisesti maun kärsimättä. Täytä kulho kylmällä vedellä, kumoa mansikat siivilään ja kasta niitä veteen 2‒3 kertaa. Jätä kannat paikalleen, niin vesi ei imeydy mansikoihin. Taputtele mansikat kuiviksi talouspaperilla tai pyyhkeellä. Poista kannat pienellä vihannesveitsellä tai mansikkapihdeillä.


Newsletter background