Halkaise vaniljatanko. Pane se, maito, kerma ja sokeri pieneen kattilaan ja lämmitä, kunnes sokeri liukenee. Älä päästä maitoa kuitenkaan kiehumaan. Ota sitten kattila liedeltä.
Vatkaa munankeltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Vatkaa lämmin maitoseos vaahdon sekaan vähän kerrallaan.
Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes koostumus on täyteläinen. Älä anna seoksen kiehua.
Kaada seos vuokaan ja pane vuoka jääkaappiin.
Sekoita mustaherukat, sokeri ja vesi ja keitä, kunnes marjat ovat hieman kypsiä ja sokeri liuennut. Pane seos jääkaappiin.
Laita jäätelö pakastimeen, kun se on jäähtynyt kokonaan. Sekoita 10 minuutin välein jääkiteiden välttämiseksi.
Sekoita mustaherukkaseos jäätelömassan sekaan, kun se alkaa jähmettyä.
VINKKI Mustaherukat voi korvata kiivillä tai mangolla.
VINKKI Mustaherukkaseoksen voi lisätä jäätelömassaan heti aluksi. Tällöin värit vain sekoittuvat hieman enemmän.