Itse tehty mustaherukkajäätelö

4 tuntia
418 kcal

Helppo ja herkullisen täyteläinen mustaherukkajäätelö valmistuu kotikeittiössä ilman jäätelökonetta.

Mustaherukkajäätelö

MUSTAHERUKKAJÄÄTELÖ on täyteläinen ja raikas!

© wichmann+bendtsen

Itse tehty mustaherukkajäätelö

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 Annosta

Jäätelö

  • vaniljatanko
  • 1 dl maitoa
  • 1⅓ dl kuohukermaa
  • 13 g sokeria
  • 1⅓ munankeltuaista
  • 10 g sokeria

Mustaherukkaseos

  • 100 g pakastemustaherukoita
  • 23 g sokeria
  • ½ rkl vettä

Valmistus

  • Halkaise vaniljatanko. Pane se, maito, kerma ja sokeri pieneen kattilaan ja lämmitä, kunnes sokeri liukenee. Älä päästä maitoa kuitenkaan kiehumaan. Ota sitten kattila liedeltä.
  • Vatkaa munankeltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Vatkaa lämmin maitoseos vaahdon sekaan vähän kerrallaan.
  • Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes koostumus on täyteläinen. Älä anna seoksen kiehua.
  • Kaada seos vuokaan ja pane vuoka jääkaappiin.
  • Sekoita mustaherukat, sokeri ja vesi ja keitä, kunnes marjat ovat hieman kypsiä ja sokeri liuennut. Pane seos jääkaappiin.
  • Laita jäätelö pakastimeen, kun se on jäähtynyt kokonaan. Sekoita 10 minuutin välein jääkiteiden välttämiseksi.
  • Sekoita mustaherukkaseos jäätelömassan sekaan, kun se alkaa jähmettyä.

VINKKI Mustaherukat voi korvata kiivillä tai mangolla.

VINKKI Mustaherukkaseoksen voi lisätä jäätelömassaan heti aluksi. Tällöin värit vain sekoittuvat hieman enemmän.