Tomaattikastike

15 minuuttia
76 kcal

Hyvä tomaattikastike on aina varma valinta. Tässä versiossa on todella runsaasti makua mutta varsin kevyesti kaloreita.

Tomaattikastike

TOMAATTIKASTIKE sopii muun muassa lasagneen, lihapullien kaveriksi ja pizzan päälle.

© wichmann+bendtsen

Tomaattikastike

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • ½ salottisipuli
  • ½ rkl ekstraneitsytoliiviöljyä
  • ½ kynsi valkosipulinkynttä
  • ½ tlk tomaattimurskaa
  • ½ rkl punaviinietikkaa
  • ¼ rkl akaasiahunajaa
  • ½ tl kuivattua timjamia
  • ½ tl kuivattua basilikaa
  • ½ tl chilihiutaleita (voi jättää pois)
  • merisuola
  • mustapippuria myllystä

Valmistus

  • Hienonna sipuli ja kuullota öljyssä.
  • Hienonna valkosipuli, lisää sipulin sekaan ja kuullota vielä pari minuuttia.
  • Lisää muut ainekset ja anna poreilla 10 minuuttia.
  • Mausta suolalla ja pippurilla.

VINKKI

  • Jos käytät tomaattikastiketta bolognesekastikkeen pohjaksi tai lasagneen, tee mieluusti tupla-annos.
  • Viimeistele kastike tuoreella basilikalla.
  • Jos haluat kastikkeesta täyteläisemmän, lisää joukkoon punaisia linssejä ja nestettä ja pidennä keittoaikaa.