Valkokastike eli béchamelkastike

10 minuuttia
98 kcal

Valkokastike sopii erinomaisesti niin lasagneen, moussakaan kuin vaikkapa kermaperunoiden kerman tilalle.

Valkokastike

VALKOKASTIKE sopii moneen.

© wichmann+bendtsen

Valkokastike eli béchamelkastike

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 3 dl rasvatonta maitoa
  • 1½ rkl maissitärkkelystä
  • 1 rkl vettä
  • ripaus hienoksi raastettua muskottipähkinää
  • merisuolaa
  • mustapippuria myllystä

Valmistus

  • Lämmitä maito kattilassa kiehuvaksi.
  • Sekoita maissitärkkelys ja vesi ja lisää maitoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
  • Anna kastikkeen kiehua pari minuuttia sekoittamisen ajan.
  • Ota kattila liedeltä ja mausta kastike muskottipähkinällä, suolalla ja pippurilla.

Mitä eroa on valkokastikkeella ja Mornay-kastikkeella?

Mornay-juustokastike on yksi variaatio valkokastikkeesta – jos lisäät tämän reseptin valkokastikkeeseen juustoa, esimerkiksi parmesaania, lopputuloksena on Mornay-kastike.