Hollandaisekastike

10 minuuttia
64 kcal

Herkullinen seuralainen kevään parsoille ja läpi vuoden kala- ja äyriäisruoillekin. Tämä klassikkokastikkeen kevyempi versio valmistuu 10 minuutissa.

Hollandaisekastike

HOLLANDAISEKASTIKE – terveellistä ja hämmästyttävän helppoa!

© wichmann+bendtsen

Hollandaisekastike

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 1½ dl rasvatonta maitoa
  • ½ rkl vehnäjauhoa
  • ½ keltuainen
  • ¾ salottisipuli
  • 5 g sulatettua voita
  • ¼ tl dijoninsinappia
  • ¼ sitruunan mehu ja raastettua kuorta
  • merisuolaa
  • mustapippuria myllystä

Valmistus

  • Sekoita maito ja vehnäjauho kattilassa ja kuumenna kiehuvaksi.
  • Anna poreilla sekoittaen 2–3 minuuttia.
  • Sekoita kastikkeeseen keltuainen, hienonnettu salottisipuli, sulatettu voi ja sinappi ja mausta sitruunalla, suolalla ja pippurilla. Anna poreilla 5 minuuttia miedolla lämmöllä.