Burrata-uunitomaattipasta

Herkullinen arkipasta valmistuu helposti burratasta ja uunissa paahdetuista tomaateista. Lopputulos vie kielen mennessään ja pitää myös olon kylläisenä pitkään.

Burrata-uunitomaatti-pasta

NAM NAM – Pinjansiemenet tuovat pastaan rapeutta. Kokeile myös pistaasipähkinöitä.

© wichmann+bendtsen

Burrata-uunitomaattipasta

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

Pasta ja pastakastike:

  • 200 g täysjyväpastaa
  • ½ rkl ekstraneitsytoliiviöljyä
  • ½ sipuli
  • 1 kynsi valkosipulinkynttä murskattuna tai hienonnettuna
  • ½ tlk purkki tomaattimurskaa
  • ½ tl juoksevaa hunajaa tai ruokosokeria
  • rkl chilihiutaleita (ei välttämätön)
  • ¼ tl kuivattua timjamia
  • ¼ tl kuivattua oreganoa
  • merisuolaa
  • mustapippuria myllystä

Uunitomaatit:

  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • 1½ kynsi valkosipulinkynttä
  • ½ rkl ekstraneitsytoliiviöljyä
  • merisuolaa
  • mustapippuria myllystä

Lisukkeet:

  • 2 rkl pinjansiemeniä
  • tuoretta basilikaa
  • ½ burrata (150 g)
  • mustapippuria myllystä

Valmistus

  • Lämmitä uuni 180 asteeseen. Leikkaa tomaatit puolikkaiksi ja pane uunivuokaan. Lisää valkosipuli, oliiviöljy, suola ja pippuri. Paahda 20–25 minuuttia, kunnes tomaatit ovat pehmenneet.
  • Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Hienonna sipuli ja murskaa valkosipuli. Kuullota sipulit padassa oliiviöljyssä. Lisää sekaan muut kastikeainekset ja anna poreilla pastan kypsyessä. Kaada pastavesi pois ja sekoita pasta kastikkeen sekaan.
  • Tarjoile pasta uunitomaattien, burratan, pinjansiementen, basilikan ja pippurin kanssa.

TIPS

  • Ateriassa voi myös mainiosti käyttää tuoreita tomaatteja sellaisenaan, mutta uunissa paahtaminen syventää niiden makua entisestään.
  • Käytä erivärisiä kirsikkatomaatteja, niin saat lisää väriä annoksiin.