Bruschetta ja tomaattihöyste

20 minuuttia
57 kcal

Kokeile superhelppoja tomaattibruschettoja, jotka sopivat täydellisesti kesäisen aterian alkupaloiksi. Herkulliset leivät valmistuvat vain 20 minuutissa.

Bruschetta ja tomaattihöyste

BRUSCHETTA sekä tomaattia, sipulia ja basilikaa

© wichmann+bendtsen

Bruschetta ja tomaattihöyste

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 50 g kypsiä tomaatteja
  • ¼ pieni punasipuli
  • ⅓ kynsi valkosipulinkynttä
  • ¼ reilu kourallinen tuoretta basilikaa
  • ⅓ rkl ekstraneitsytoliiviöljyä
  • ¼ tl merisuolaa
  • mustapippuria myllystä
  • ¼ (täysjyvä)patonki

Valmistus

  • Paloittele tomaatit ja hienonna punasipuli.
  • Murskaa tai hienonna toinen valkosipulinkynsi ja leikkaa basilika.
  • Sekoita tomaatit, punasipuli, valkosipuli ja basilika sekä oliiviöljy, merisuola ja pippuri keskenään. Anna seoksen tekeytyä rauhassa.
  • Viipaloi patonki ja paahda viipaleet rapeiksi uunissa tai grillissä. Hiero paahdetuille viipaleille valkosipulia ja lisää päälle tomaatti-sipuli-basilika sekoitusta. Viimeistele annokset ripottelemalla päälle basilikaa.

Vinkkejä

  • Lisää tomaatti­höyste leiville vasta juuri ennen tarjoilua, jotta leipäviipaleet eivät ehdi suotta pehmentyä.
  • Ripottele leipien päälle ensin hieman balsamicoa ja viimeistele basilikanlehdillä.