Tarvitaanko fermentointiin aloitussetti?
Fermentointi eli hapattaminen on tuhansia vuosia vanha säilöntämenetelmä, joka on kokenut uuden tulemisen. Melkein kaikkia kasviksia voi fermentoida.
Fermentointi eli hapattaminen on tuhansia vuosia vanha säilöntämenetelmä, joka on kokenut uuden tulemisen. Melkein kaikkia kasviksia voi fermentoida.
Fermentointi on tuhansia vuosia vanha säilöntämenetelmä, jossa käytetään apuna maitohappobakteereja.
Niitä esiintyy monissa ruoka-aineissa luonnostaan.
Fermentointi antaa uutta makua ja sopii lähes kaikkiin hedelmiin ja vihanneksiin.
Suomessa tunnetuimpia fermentoituja ruokia ovat hapanjuu- rileipä, jogurtti ja hapankaali. Myös kimchi ja kombucha syntyvät hapatusprosessin avulla.Fermentointiin voi käyttää raaka-aineissa itsessään olevia bakteereja.
Aloitussetissä on vain fermentointiin sopivat astiat, mutta on- nistuu se ilman erikoisventtiilillistä purkkiakin, ihan tavallisessa, kannellisessa lasipurkissa.
Tarvittaessa fermentoinnissa voi käyttää hapattimena kasvisten joukossa esimerkiksi heraa, hapanleipäpalaa tai maitohappo- bakteerijauhetta.
Eri erät voivat maistua erilaisilta, koska samankin lajikkeen kasviksissa on erilaiset maitohappobakteerikannat, ja eri kannat tuottavat erilaisia happoja ja makuaineita. Toisaalta vaihtelu voi olla piristävää.