Säästä rahaa ruokaostoksilla: Ravitsemusterapeutin vinkit ja 27 vaihtokauppaa
Tuntuuko sinustakin, että ruokakaupassa menee aina vain enemmän rahaa? Katso ravitsemusterapeutin parhaat säästövinkit, joissa ei tingitä mausta eikä terveellisyydestä.
Tuntuuko sinustakin, että ruokakaupassa menee aina vain enemmän rahaa? Katso ravitsemusterapeutin parhaat säästövinkit, joissa ei tingitä mausta eikä terveellisyydestä.
"Haluaisin syödä järkevästi ja monipuolisesti, mutta kaupassa terveellinen ruoka tuntuu maksavan aina vain enemmän. Miten pitäisin ruokavalioni reilassa ilman, että kukkaro joutuu koetukselle?"
Vaikka olisi miten suunnitelmallinen tahansa ja aina tarkan euron ihminen, kaikkea ei voi hallita.
Energian hintojen nousu, hurjalle laukalle lähtenyt inflaatio ja esimerkiksi verokarhun yllätykset voivat panna taloudenpidon tiukille.
Kun kuluista täytyy tinkiä, ruoka on usein listan kärkipäässä – mutta entä jos haluaa kuitenkin syödä hyvin ja terveellisesti?
Aina voi toki tutkia tarkkaan kauppojen tarjoukset – tämä on oma intohimoni – ja ostaa asioita sieltä, mistä niitä kulloinkin halvimmalla saa.
Tähän ei useimmilla kuitenkaan ole intoa tai aikaa.
Toinen ratkaisu voisi olla valita kaupassa aina automaattisesti halvimmat tuotteet, mutta tämäkään ei takaa teyrveellistä tai maukasta ruokaa.
Kun säästeliäisyyteen on ryhdyttävä muutenkin, voi tuntua suorastaan rangaistukselta joutua vielä tinkimään tutuista ruoista ja vähentämään terveydenkin vuoksi esimerkiksi punaisen lihan ja sokerin käyttöä – jäävätkö nyt elämästä makunautinnot kokonaan pois?
Synkkyyteen ei kuitenkaan kannata vaipua.
Olen koonnut kolme vinkkiä ja koko joukon vaihtoehdotuksia, joiden avulla ruokakuluja voi leikata tuntuvasti ja syödä samalla terveellisesti hyvästä mausta tippakaan tinkimättä.