Mitä tapahtuu, kun syö gluteenittomasti?
Gluteenittomien tuotteiden kysyntä on suorastaan räjähtänyt viimeisten 10 vuoden aikana. Onko se hyvä vai paha asia? Ravitsemusneuvoja vastaa.
Gluteenittomien tuotteiden kysyntä on suorastaan räjähtänyt viimeisten 10 vuoden aikana. Onko se hyvä vai paha asia? Ravitsemusneuvoja vastaa.
Mietitkö leivän, aamiaistuotteiden ja pastan vaihtamista gluteenittomaan? Moni muukin miettii. Gluteenittomien elintarvikkeiden myynti on kasvanut räjähdysmäisesti viimeisten 10 vuoden aikana, ja tutkimusyhtiö Mordor Intelligencen markkina-analyysin mukaan myynti kasvaa edelleen 11 prosenttia vuoteen 2027 mennessä.
Gluteenittomat tuotteet ovat tarpeen niille noin kahdelle prosentille suomalaisista, jotka kärsivät keliakiasta eli gluteenin aiheuttamasta suolistotulehduksesta.
Lue myös: Epäiletkö, että gluteeni on syy ongelmiin?
Mutta hyötyvätkö muut gluteenittomasta ruokavaliosta? Asiantuntijana maha-suolikanavan sairauksiin erikoistunut ravitsemusterapeutti Mette Borre
Lähde: maha-suolikanavan sairauksiin erikoistunut ravitsemusterapeutti M. Borre
KUNTO PLUS 15/2023