chilipaprikat
© iStock

Lisää makua ruokaan

Yleensä mausteita laitetaan ruokaan maun vuoksi. Mutta on olemassa toinen, vielä tärkeämpi syy lisätä mausteita ruokaan.

maanantai 5. syyskuuta 2016 teksti Anne Larsen

Lisää makua ruokaan

Aamiainen

Inkivääri (vastaraastettu)
  • rahkan tai jogurtin sekaan, päälle marjoja ja tuoretta minttua
  • myslin joukkoon
  • sekoita paistettujen omenoiden, inkiväärin, kurpitsansiemenien, pähkinöiden ja hunajan kanssa lisukkeeksi esim. puuron päälle.

Hurahda superterveelliseen kurkumaan!

Lounas

Chili, valkosipuli ja inkivääri
  • paistetun kaalin joukkoon
  • paistettujen broilerikuutioiden joukkoon salaatin proteiinilisäksi
  • kermaviili- tai viinietikkapohjaisiin salaatinkastikkeisiin
Piparjuuri (raastettu tai höylätty)
  • sillin kera
  • jauhelihapihvileivän päälle
  • hampurilaisen levitteeseen, jossa on myös majoneesia, rahkaa, mausteeksi sitruunaa, valkosipulia ja piparjuurta

Chili ja valkosipuli

  • voileivälle esimerkiksi avokadoviipaleiden kera

Illallinen

Chili, valkosipuli ja inkivääri
  • paistetun kaalin sekaan
Piparjuuri
  • lihan, kalan tai broilerin päälle
  • kastikkeisiin ja keittoihin
Inkivääri (hienoksi raastettu)
  • kastikkeisiin ja keittoihin

Välipalat

Inkivääri
Valkosipuli
  • välipalan kanssa nautittaviin kastikkeisiin, esimerkiksi salaattia, keitettyjä broilerinfileitä ja avokadokastiketta, joka on maustettu inkiväärillä ja valkosipulilla
Chili
  • kuuman kaakaon tai suklaan joukkoon

Naposteltavat

Chili, valkosipuli, inkivääri ja piparjuuri
Cayennepippuri, valkosipuli (raastettu) ja tabasco
  • uunissa paahdettujen manteleiden päälle
Valkosipuli ja chili
  • valkosipulisipsit (ohuet viipaleet paistetaan kullanrapeiksi oliiviöljyssä), haluttaessa yhdessä chilin kanssa

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Haluaisitko eroon kuukautisista?


KUNTO PLUS suosittelee