Lisää makua ruokaan

Yleensä mausteita laitetaan ruokaan maun vuoksi. Mutta on olemassa toinen, vielä tärkeämpi syy lisätä mausteita ruokaan.

chilipaprikat

Lisää makua ruokaan

Aamiainen

Inkivääri (vastaraastettu)

  • rahkan tai jogurtin sekaan, päälle marjoja ja tuoretta minttua
  • myslin joukkoon

Kurkuma- sekoita paistettujen omenoiden, inkiväärin, kurpitsansiemenien, pähkinöiden ja hunajan kanssa lisukkeeksi esim. puuron päälle.

Hurahda superterveelliseen kurkumaan!

Lounas

Chili, valkosipuli ja inkivääri

  • paistetun kaalin joukkoon
  • paistettujen broilerikuutioiden joukkoon salaatin proteiinilisäksi
  • kermaviili- tai viinietikkapohjaisiin salaatinkastikkeisiin

Piparjuuri (raastettu tai höylätty)- sillin kera

  • jauhelihapihvileivän päälle
  • hampurilaisen levitteeseen, jossa on myös majoneesia, rahkaa, mausteeksi sitruunaa, valkosipulia ja piparjuurta

Chili ja valkosipuli

  • voileivälle esimerkiksi avokadoviipaleiden kera

Illallinen

Chili, valkosipuli ja inkivääri

  • paistetun kaalin sekaan

Piparjuuri- lihan, kalan tai broilerin päälle

  • kastikkeisiin ja keittoihin

Inkivääri (hienoksi raastettu)- kastikkeisiin ja keittoihin

Välipalat

Inkivääri

Valkosipuli- välipalan kanssa nautittaviin kastikkeisiin, esimerkiksi salaattia, keitettyjä broilerinfileitä ja avokadokastiketta, joka on maustettu inkiväärillä ja valkosipulilla

Chili- kuuman kaakaon tai suklaan joukkoon

Naposteltavat

Chili, valkosipuli, inkivääri ja piparjuuri- erilaisiin vihannesdippeihin

Cayennepippuri, valkosipuli (raastettu) ja tabasco- uunissa paahdettujen manteleiden päälle

Valkosipuli ja chili- valkosipulisipsit (ohuet viipaleet paistetaan kullanrapeiksi oliiviöljyssä), haluttaessa yhdessä chilin kanssa