Miten saisin hyödynnettyä runsaan kesäkurpitsasadon?

Kesäkurpitsa on helppo kasvis. Siitä voi laittaa melkein mitä ruokaa tahansa. Katso parhaat vinkit täältä. Vain mielikuvitus on rajana.

Kesäkurpitsoja

KESÄKURPITSA on monikäyttöinen ruoka-aine.

© iStock

Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Monikäyttöinen kesäkurpitsa tunnetaan maailmalla muun muassa nimillä courgette, zucchini ja squash.

Nimityksestä riippumatta yksi asia on varmaa: siitä tosiaan saa aloittelevakin viherpeukalo varmasti suuren sadon.

Kesäkurpitsaa voi käyttää monenlaisilla aterioilla pitkin päivää.

Se on miedon makuinen, mikä ei suinkaan haittaa, päinvastoin. Mietona se on oikein hyvä ”täytevihannes”, jota voi sujauttaa huomaamatta kaikenlaisiin ruokiin ilman, että vihanneksia karttelevat perheenjäsenet sitä huomaavat.

Se sopii grilliin, uuniin ja pannulle, mutta sitä voi käyt­ tää myös leivonnassa ja kypsentämättömänä salaatissa. Kesäkurpitsa sisältää niukasti energiaa, mutta siitä saa silti K-vitamiinia, kuitua ja A-vitamiinia.

Mitä laittaisi kesäkurpitsoista?

Munakas

Huuhtele ja viipaloi tai kuutioi kesäkurpitsa, nakkaa pannulle ja kaada munamassa päälle, niin saat nopean, täyttävän ja terveellisen aamiaisen.

Spagetti

Leikkaa kesäkurpitsasta leikkurilla tai raudalla pitkiä ohuita suikaleita ja käytä niitä spagetin tapaan, niin saat korvattua vehnäjauhot vihanneksella.

10 kasvista, joita voi käyttää pastan tilalta

Kasvispyörykät

Pyöräytä lihapullien sijaan kasvispyöryköitä kesäkurpitsasta, kaurahiutaleista, sipulista, kanan munasta ja raastetusta perunasta.

Lasagne

Valmista lasagne muuten tavanomaiseen tapaan mutta lado vuokaan lasagnelevyjen sijaan pitkiä kesäkurpitsasiivuja.

Leivonta

Kesäkurpitsaraaste antaa niin suolaisiin kuin makeisiinkin leivonnaisiin kosteutta ja ilmavuutta, jolloin ne säilyvät mehukkaina pidempään.