Nainen tekee vatsatreeniä rannalla
© John Bendtsen

Vatsatreeni heikoille lihaksille

Liian rankat ja vaikeat harjoitteet voivat aiheuttaa jopa vammoja. Nämä helpot harjoitteet vahvistavat lempeästi mutta tehokkaasti vatsan lihaksia.

sunnuntai 21. toukokuuta 2017 teksti Frida Hallqvist

Harjoitteet heikoille lihaksille

Ohjelma

 • Tee harjoitteita 1, 2 ja 3 kiertoharjoitteluna.
 • Tee 3 kierrosta.
 • Treenaa 4 x viikossa.

Välineet

Oletko kyllästynyt kiristäviin ja rumasti puristaviin treeniasuihin? NYT saat hyvinistuvan, pelkistetyn mustan treeniasun + 4 KUNTO PLUS -lehteä 24,90 eurolla.

Harjoite 1: Vahvistaa suoria ja syviä vatsalihaksia

 1. Alkuasento: Asetu nelinkontin kämmenet suoraan hartioiden alla ja polvet suoraan lantion alla. Aseta redondopallo ­polvien väliin. Jännitä ­lantionpohjan ja vatsan lihakset, jolloin keskivartalon lihaskorsetti aktivoituu.
 2. Harjoite: Nosta polvia uloshengityksellä noin 10 cm irti alustasta. Purista polvilla palloa yläasen­nossa 5 kertaa. Toista.

Toistot: 10 nostoa ja puristusta

Pidä niska pitkänä ja selkä neutraaliasennossa.

Purista yläasennossa palloa lujasti polvilla.

© John Bendtsen

Harjoite 2: Vahvistaa suoria ja syviä vatsalihaksia

 1. Alkuasento: Asetu selinmakuulle jalat ylhäällä koukussa 90 asteen kulmassa. Paina alaselkä kiinni alustaan. Nosta kädet suoraan ylös. Jännitä lantionpohjan ja vatsan lihakset ja tarkista, että vatsa on jännittyneenä eikä pullistu ulospäin, kun liikutat jalkoja.

  Harjoite: Laske jalkoja koukussa vuorotellen niin pitkälle alas kuin pystyt ilman, että alaselkä irtoaa alustasta. Pysäytä liike heti, jos alaselkä irtoaa alustasta. Nosta uloshengityksellä jalka takaisin ylös ja toista toisella jalalla. Tee harjoite hitaasti ja hallitusti.

Toistot: Laske kumpaakin jalkaa 10 kertaa

Kosketa vuorojaloin varpailla alustaa. 

© John Bendtsen

Harjoite 3: Vahvistaa sisempiä ja ulompia vinoja vatsalihaksia

 1. Alkuasento: Asetu kyljellesi toisen käden varaan polvet koukussa niin, että kyynärpää on suoraan hartian alla noin 40 cm:n etäisyydellä lantiosta. Jännitä vatsan ja lantionpohjan lihakset. Rentouta niska ja katso kohti alempaa kättä, niin niska ei jännity.

  Harjoite: Nosta uloshengityksellä lantio niin ylös kuin pystyt. Yläasennossa nosta polvea niin pitkälle kuin mahdollista. Pidä pakaralihakset jännitettyinä. Tee 10 lantionnostoa ja niiden lisäksi avaa yläasennossa jalkoja 10 kertaa. Toista harjoite toisella kyljellä. 

Toistot: 10 lantionnostoa + 10 avausta kummallekin puolelle

© John Bendtsen

4-6 viikon jälkeen: Ovatko harjoitteet jo liian helppoja? Katso voitko siirtyä keskivahvan vatsan harjoitteisiin.

Monikäyttöiset treenivaatteet

Uusi Active Fit -treenisetti sopii kaikkeen liikuntaan riippumatta siitä mitä harrastat. Hyvännäköiset, korkeavyötäröiset mustat trikoot, joissa on leveä vatsaa tukeva vyötärökappale, sopivat joka lähtöön joogasta juoksuun ja siltä väliltä. Trikoiden kanssa yhteensopivan topin leikkaus on väljä, joten se ei kiristä vatsasta. Asu istuu hyvin sekä kovatehoisessa treenissä että rauhallisessa liikunnassa ja on mukava yllä.

MAHTAVA TARJOUS: Hyvännäkoinen treeniasu + 4 KUNTO PLUS -lehteä vain 24,90 € 

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee