Vatsatreeniohjelmat kolmelle kuntotasolle

Valitse vatsalihastesi kuntotason mukainen treeniohjelma, niin vältät vammat, treenaat vatsaa tehokkaasti ja saat nopeasti vahvemmat vatsalihakset. Laadimme treeniohjelmat heikoille, keskivahvoille ja vahvoille vatsalihaksille.

Litteävatsainen nainen rannalla

VATSATREENI – valitse harjoitteet oman tasosi mukaan, niin pääset parhaisiin tuloksiin.

© John Bendtsen

Heikot vatsalihakset eivät vahvistu, jos aloittaa turhan vaikeilla ja rankoilla harjoitteilla. Vääränlainen harjoittelu saattaa jopa vahingoittaa lihaksia.

Voi olla houkuttelevaa aloittaa heti rankoista harjoitteista varsinkin, jos haluaa vahvan vatsan ennätysajassa, mutta kovilla treeneillä aloittaminen ei kannata, jos vatsalihakset ovat heikot. Omaan lihaskuntoon sopimattomista harjoitteista on enemmän haittaa kuin hyötyä. Riskinä on lihasten väärä kuormittuminen, mikä voi vahingoittaa alaselän, lantion alueen ja selän lihaksia. Siksi on tärkeää tehdä omalle lihaskunnolle sopivia harjoitteita, joissa kuormitus on sopivalla tasolla ja vatsalihasten voima kehittyy vähitellen.

Toinen tärkeä seikka on jännittää vatsalihakset kunnolla harjoitteita tehdessä. Jos treenaa vatsalihaksia ilman lihasjännitystä, lihakset eivät aktivoidu oikein eikä treenistä saa parasta tehoa irti. Tarkista treenin aikana vatsalihasten jännittyminen kokeilemalla lihaksia kädellä ja katsomalla vatsaa. Ulospäin pullistuva vatsa on merkki siitä, että et jännitä vatsalihaksia oikein.

LUE MYÖS: Treeniohjelma, jolla voit saada litteän vatsan ja vahvat vatsalihakset

Alta löydät treeniohjelman heikoille, keskivahvoille ja vahvoille vatsalihaksille. Siirry ohjelmasta seuraavaan kuntosi kehittyessä.