Laskuri: Missä ajassa kalorit kuluvat?

Miten kauan pitää esimerkiksi pyöräillä, kävellä, juosta tai vaikkapa ajaa nurmikkoa, jos haluaa kuluttaa vaikkapa 100 kilokaloria energiaa? Energiankulutuslaskurimme kertoo.

Nainen reippaalla kävelylenkillä koiran kanssa.

KALORIT KULUMAAN KÄVELYLENKILLÄ Tunnin reipas kävely voi kuluttaa 70-kiloisella reippailijalla jopa noin 300 kilokaloria energiaa.

© iStock

Sivustopäivityksen vuoksi joissakin laskureistamme on tilapäisesti häiriöitä. Ongelmaa korjataan parhaillaan.

Miten paljon energiaa kuluu esimerkiksi pyöräillessä, juostessa, kävellessä tai rikkaruohoja kitkiessä?

Syötä ensin kilokalorimäärä, jonka haluat kuluttaa, ja valitse sitten laskurin yli 50:stä liikuntamuodosta laji, jolla haluat saada kalorit kulumaan. Laskurista näet, miten pitkään sinun tulee pysyä liikkeessä, kunnes haluamasi kalorimäärä on kulutettu.

Miten kauan tämän kalorimäärän polttaminen vie?

Näin laskemme, miten eri lajit kuluttavat energiaa

KUNTO PLUSSAN laskuri perustuu liikuntamuotojen ja muun fyysisen aktiivisuuden MET-arvoihin (Metabolic Equivalent), jotka kuvaavat niiden rasittavuutta verrattuna lepotilaan. MET on tutkituin eri lajien keskimääräisen energiankulutuksen määrittelyssä käytetty määre.

Laskuri on "käänteinen" versio kalorilaskuristamme, jolla voi laskea oman energiantarpeensa sekä määrittää, paljonko energiaa pitäisi ravinnosta saada päivittäin, jos haluaa pudottaa tai lisätä painoa. Laskurin yhteydessä on myös kerrottu laskurin käytöstä ja energiankulutuksesta ja vastattu muun muassa seuraaviin kysymyksiin:

  • Onko laskuri sataprosenttisen luotettava?
  • Soveltuuko laskuri sekä naisille että miehille?
  • Voiko laskuria soveltaa lapsilla ja teini-ikäisillä?
  • Huomioiko laskuri lepoaineenvaihdunnan kuluttamat kilokalorit?
  • Miten lasken energian kulutukseni, jos harrastamaani lajia ei ole laskurin valikoimassa?

Molemmat laskurimme perustuvat samaan aineistoon, joten samat vastaukset pätevät myös tämän laskurin kohdalla.

Lue lisää laskurin soveltamisesta täältä

Paljonko on paljon?

Miten paljon energiaa haluat kuluttaa? Voit syöttää laskuriin minkä tahansa kilokalorimäärän, jonka verran haluat kuluttaa energiaa. Olemme myös laatineet kalorilaskurin ohelle taulukon, josta saa osviittaa, paljonko eri ruoka-aineet ja ruoat sisältävät energiaa.