6 yleisintä harhaluuloa laihtumisesta
Laihtumisesta uskotaan kaikenlaista, mutta moni luulo ei pidä paikkaansa. Me kerromme, mihin väitteisiin ei pidä uskoa.
Laihtumisesta uskotaan kaikenlaista, mutta moni luulo ei pidä paikkaansa. Me kerromme, mihin väitteisiin ei pidä uskoa.
Vähäinen liikunnan lisääminen ei automaattisesti pudota painoa. Liikunta on aina hyväksi, mutta se ei automaattisesti edistä laihtumista. Laihdutus on vähän monimutkaisempi yhtälö.
Myös energiansaantia on rajoitettava ellet lisää liikuntaa todella hurjasti ja pidä energiansaantia entisellään. Laihtuminen onnistuu vasta, kun kuluttaa enemmän kuin syö. Kun yhdistää liikunnan, energiansaannin rajoittamisen ja riittävän unen, kilot alkavat karista.
LUE MYÖS: Tahaton laihtuminen: Miksi laihdun vaikken laihduta?
Hikoilusta ei voi päätellä paljonko energiaa kuluu. Hikoilu säätelee kehonlämpöä ja jäähdyttää elimistöä. Hikoilu on myös yksilöllistä.
KUNTO PLUSsan terveelliset ja herkulliset reseptit ja parhaat treenivinkit sekä tuoreimmat tiedot terveysrintamalta saat tilaamallauutiskirjeemme täältä.
Valitettavasti täsmätreeni ei täsmälahduta. Vartalon tukilihasten treenaaminen on hyväksi, mutta litteää vatsaa se ei takaa. Lihakset voivat olla teräksenlujat, mutta niiden päällä voi silti olla tuhti rasvakerros.
Monipuolinen treeni ja energiansaannin rajoittaminen ovat toimiva resepti myös vatsanseutuun.
Tunnetko jo 16/8-pätkäpaaston? Lue lisää täältä
Liikunnan lisääminen on hyväksi, mutta liioitteleminen johtaa vain liikuntavammoihin, jolloin treeni on pakko jättää väliin toipuakseen.
Painonhallintaa edistämään riittää 15 - 20 minuutin treeni päivässä.
Jotkut ajattelevat, että harrastaminen olisi pitänyt aloittaa jo nuorena, ja että myöhemmin on liian myöhäistä. Tutkitusti myöhemmällä iällä liikunnan aloittaneet kehittyvät erityisen hyvin ja liikuntaa harrastavat elävät pidempään kuin liikuntaa harrastamattomat.
Liikunnan voi aloittaa esimerkiksi KUNTO PLUSsan 5 km:n juoksuohjelmalla tai 15 minuutin kotitreenillä.
Monen mielestä kaiken terveellisen kuuluu olla pahaa ja hyödyllisen ikävää. Jos rääkkää itseään pitkään, ajaa itsensä vain piippuun, ja muutosinto lopahtaa.
Liian rankka treenaaminen ja liian vähällä ruualla kituuttaminen vievät voimat, ja luovuttamisen riski kasvaa. Tasapainoinen suhde elämänilon ja elämisen laadun ja kurinalaisuuden välillä on paras.