Nainen sitoo lenkkitossuja
© iStock

6 yleisintä harhaluuloa laihtumisesta

Laihtumisesta uskotaan kaikenlaista, mutta moni luulo ei pidä paikkaansa. Me kerromme, mihin väitteisiin ei pidä uskoa.

perjantai 10. marraskuuta 2017 teksti Anna Sjøstrøm

1. Paino putoaa, kun lisää liikuntaa

Vähäinen liikunnan lisääminen ei automaattisesti pudota painoa. Liikunta on aina hyväksi, mutta se ei automaattisesti edistä laihtumista. Laihdutus on vähän monimutkaisempi yhtälö.

Myös energiansaantia on rajoitettava ellet lisää liikuntaa todella hurjasti ja pidä energiansaantia entisellään. Laihtuminen onnistuu vasta, kun kuluttaa enemmän kuin syö. Kun yhdistää liikunnan, energiansaannin rajoittamisen ja riittävän unen, kilot alkavat karista. 

2. Mitä enemmän hikoilee, sitä enemmän kuluttaa

Hikoilusta ei voi päätellä paljonko energiaa kuluu. Hikoilu säätelee kehonlämpöä ja jäähdyttää elimistöä. Hikoilu on myös yksilöllistä.

KUNTO PLUSsan terveelliset ja herkulliset reseptit ja parhaat treenivinkit sekä tuoreimmat tiedot terveysrintamalta saat tilaamalla uutiskirjeemme täältä.

3. Vatsarutistuksilla saa litteän vatsan

Valitettavasti täsmätreeni ei täsmälahduta. Vartalon tukilihasten treenaaminen on hyväksi, mutta litteää vatsaa se ei takaa. Lihakset voivat olla teräksenlujat, mutta niiden päällä voi silti olla tuhti rasvakerros.

Monipuolinen treeni ja energiansaannin rajoittaminen ovat toimiva resepti myös vatsanseutuun.

4. Mitä enemmän treenaa, sen parempi

Liikunnan lisääminen on hyväksi, mutta liioitteleminen johtaa vain liikuntavammoihin, jolloin treeni on pakko jättää väliin toipuakseen.

Painonhallintaa edistämään riittää 15 - 20 minuutin treeni päivässä.

Suolisto rakastaa kasviksia. Vihannessorvin avulla saat helposti lisättyä kasvisten määrää aterioilla. Nyt saat vihannessorvin sekä 3 numeroa KUNTO PLUS -lehteä hintaan 14,90 €!

5. Liikunnan harrastaminen on vain nuoria varten

Jotkut ajattelevat, että harrastaminen olisi pitänyt aloittaa jo nuorena, ja että myöhemmin on liian myöhäistä. Tutkitusti myöhemmällä iällä liikunnan aloittaneet kehittyvät erityisen hyvin ja liikuntaa harrastavat elävät pidempään kuin liikuntaa harrastamattomat.

Liikunnan voi aloittaa esimerkiksi KUNTO PLUSsan 5 km:n juoksuohjelmalla tai 15 minuutin kotitreenillä.

6. Laihduttamisen kuuluukin olla vaikeaa

Monen mielestä kaiken terveellisen kuuluu olla pahaa ja hyödyllisen ikävää. Jos rääkkää itseään pitkään, ajaa itsensä vain piippuun, ja muutosinto lopahtaa.

Liian rankka treenaaminen ja liian vähällä ruualla kituuttaminen vievät voimat, ja luovuttamisen riski kasvaa. Tasapainoinen suhde elämänilon ja elämisen laadun ja kurinalaisuuden välillä on paras.

KUNTO PLUS suosittelee:

Laihdu kilo kuukaudessa – tässä on salainen aseesi!

Haluatko pudottaa muutaman kilon? Ja helliä samalla suolistoa, vahvistaa immuunijärjestelmää ja saada lisää energiaa? Tämän kaiken tekee vihannessorvi!

3 numeroa KUNTO PLUS -lehteä + keittiötarvikesetti nyt vain 14,90 €!

Vihannessorvin avulla valmistat terveellisiä aterioita ja hoikistut huomaamatta! Juuri nyt saat vihannessorvin, vihannesveitsen ja kuorimaveitsen sekä 3 numeroa KUNTO PLUS -lehteä tarjoushintaan. Katso tarjous tästä >>

Vihannessorvi auttaa painonpudotuksessa ja elintapojen muuttamisessa terveellisemmiksi. Vihannessorvin avulla teet hedelmistä ja vihanneksista kauniin ohuita nauhoja eli vihannesspagettia. Kokeile esimerkiksi korvata tavallinen pasta kesäkurpitsa- tai porkkanaspagetilla, niin aterian kalorimäärä laskee rutkasti. Näin voit laihtua noin 1 kilon kuukaudessa ja samalla voit edelleen syödä kaikkia lempipastaruokiasi.

Mitä vihannessorvilla tehdään?

Vihannessorvi on kätevä keittiöväline, jolla saa tehtyä käden käänteessä hedelmistä ja vihanneksista terveellistä spagettia. Vihannessorvin mukana tulee neljä erilaista terää, joilla spagetin leveyttä voi vaihdella. 

Voit tehdä vaikkapa superohutta porkkanaspagettia salaattiin tai leveää kesäkurpitsanauhaa lihakastikkeeseen.


VIDEO: Näin valmistat vihanneksista herkullista ja terveellistä spagettia!

Lisää terveyttä

Painonpudotuksen lisäksi terveys kohenee, kun ruokavalioon lisätään runsaasti kasviksia. Kasvisten syöminen tuo mukanaan monia hyötyjä:

 • Laihtuminen
 • Tehokkaampi ruuansulatus
 • Vahvempi immuunijärjestelmä
 • Energisempi olo
 • Vähemmän stressiä


KYLLÄ, haluan olla terveempi! 

Tilaan 3 numeroa KUNTO PLUS -lehteä + keittiötarvikesetin hintaan 14,90 €!


Saat KAIKEN tämän

Tilaa nyt, niin saat kaiken tämän hintaan 14,90 euroa:

 • Tyylikäs vihannessorvi – vauhtia painonpudotukseen hedelmillä ja vihanneksilla.

 • Kuorimaveitsi ja vihannesveitsi – oiva apu vihannessorvin käyttöön.

 • 3 numeroa KUNTO PLUS -lehteä – saat runsaasti terveellisiä ja herkullisia reseptejä, harjoitteluohjeita sekä asiantuntijaneuvoja terveellisen ja hauskan elämäntavan noudattamiseen. 3 ensimmäistä numeroa kuuluvat tarjoukseen. Tarjousjakson jälkeen tilaus jatkuu kestotilauksena, jonka voi peruuttaa milloin vain.

 • Digiliite: terveellistä ruokaa alle puolessa tunnissa – runsaasti terveellisiä reseptejä, joissa pääset hyödyntämään uutta vihannessorviasi.

 • Rajoittamaton lukuoikeus tilaukseesi kuuluviin KUNTO PLUS -lehtiin Wype-sovelluksella – voit lukea KUNTO PLUS -lehteä myös mobiililaitteellasi.

 • 3 viikon käyttöoikeus Fooddiary.fi-ruokapäiväkirjaan


Oletko valmis terveellisempään elämään?

Tilaa heti, niin saat 3 numeroa KUNTO PLUS -lehteä + keittiötarvikesetin hintaan 14,90 €. Säästät 61,70 €! 

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee