Ovatko rintasi suuret? Näin löydät sopivat urheiluliivit

Isorintaisen pitää nähdä vähän enemmän vaivaa urheilurintaliivejä valitessaan, että löytää sopivat, kauniit, tukevat ja mukavat liivit.

Kaksi naista juoksee rannalla – isorintainen tarvitsee hyvät urheiluliivit

URHEILULIIVIT ISORINTAISELLE – Rinnat tarvitsevat hyvää tukea intensiivisessä treenissä, kuten juoksussa – ja tämä koskee varsinkin isorintaisia. Lue, mihin kannattaa kiinnittää liiviostoksilla huomiota.

© Jacob Helbig

Kun rinnat ovat sitä kokoa, että niiden sanotaan olevan hinkit, liivejä ei voi ilman lottovoittajan tuuria napata marketista ohimennen lampsiessaan vihannesosastoa kohti. Toki hyviäkin liivejä on, kun vain tietää, mitä etsii!

Nämä seikat on jokaisen isorintaisen syytä muistaa, kun on ostamassa urheiluliivejä.

KUNTO PLUS TESTASI: Katso, mitkä urheiluliivit selvisivät testin voittajaksi

1 Miten urheiluliivit puetaan?


Isorintaiselle sopivat paremmin liivit, joissa on hakaset tai vetoketju, ja jotka avautuvat kokonaan, eivätkä vain selän alaosasta. On raivostuttavaa yrittää kiemurrella rinnat valtoimenaan sisään tukisukkamaisen tiukkoihin liiveihin.

2 Leveät olkaimet


Jos olkaimet ovat kapeat ja rinnat suurta kaliiperia, narut pureutuvat olkapäihin kipeästi ja ahdistavasti. Leveät, muotoillut olkaimet, joiden pituutta voi säätää, ovat ehdoton edellytys sille, että tuki pysyy ja liiveissä on mukava urheilla.

Lue myös: Mainio pakaraharjoite, josta et ole luultavasti koskaan kuullutkaan

3 Kunnon kupit


Muotoonprässätyt kupit kaunistavat rintoja ihmeen ihanasti, mikä on vain ylimääräinen bonus sille, että kuppien ansiosta rinnat pysyvät erillään, jolloin ne eivät hankaudu toisiaan vasten tai hiostu epämiellyttävästi.

4 Lajien mukaan


Valitse liivit sen mukaan, missä lajeissa liivejä käytät: joogaan tarvitaan eri liivit kuin jalkapalloon ja kuntosalilla tarvitsee eri ominaisuuksia kuin kumparelaskussa. Materiaalin paksuus ja tuen tarve riippuvat lajista, ajasta, paikasta ja siitä, hikoileeko paljon vai vähän.

5 Muista liike!


Isorintaisen on syytä aina sovittaa liivit ennen ostamista, ja sovittaessa pitää myös heilua kuin heinämies: pyöritellä käsivarsia, kääntyillä, kumartua, kurkotella ja hyppiä – ja uskoa tuntemuksiaan. Jos liivit eivät sovitettaessa istu, ne eivät parane myöhemminkään.

Tämän vuoksi urheiluliivit tarvitaan


Ilman urheiluliivejä rinnat liikkuvat ylös ja alas, puolelta toiselle ja sisään ja ulos – erityisesti silloin, treeniin sisältyy juoksua ja hyppyjä. Rintojen liike tuntuu epämiellyttävältä ja kuluttaa rintojen sidekudosta. Siksi jokainen tarvitsee hyvät urheiluliivit, olivatpa rinnat pienet tai suuret. Mutta mitä suuremmat rinnat, sitä enemmän liikettä – ja sitä suurempi on tuen tarve.

Oheisella videolla havainnollistetaan, miten paljon juoksu ilman urheiluliivejä voi kuluttaa rintojen sidekudosta. Oikeanpuoleisella videolla testihenkilöllä on yllään hyvät urheilurintaliivit, kun taas keskellä hänellä on tavalliset rintaliivit, ja vasemmalla hän juoksee pelkkä t-paita päällä.