4 vinkkiä lihaskuntotreeniin

Saavutat treenitavoitteesi ja parannat voimatasojasi, jos treenaat ja syöt oikein. Tutustu neljään treenivinkkiin, joiden avulla lisäät kehon lihasvoimaa.

Nainen nostaa painoja kuntosalilla

HIO SUORITUSTEKNIIKKA KUNTOON Raskailla painoilla treenatessa on tärkeää, että harjoitteet tehdään oikein.

© iStock

1. Tehokas treeni on lyhyt

Enintään 45, 30 tai vain 15 min. Liian pitkä treeni tekee huolimattomaksi.

2. Treenaa tekniikkaa

Lihastreenissä on kyse voiman lisäksi myös tekniikasta. Lihaskuntotreeni on taitolaji. Hio tekniikkaasi, niin pystyt puhtaampiin suorituksiin. Vammariski pienenee, ja kehityskin tehostuu. Tekniikkaosuus kannattaa tehdä aina treenin alussa, kun lihakset eivät vielä ole väsyneet. Treenaa mieluummin usein kuin pitkään.

Ota kyykkytekniikka haltuun

Eri painoisia kahvakuulia

LISÄÄ PAINOJA – ja vähennä toistoja.

3. Kasvata vastusta

Jos jaksat tehdä tavallisella kilomäärällä toistoja vaikka kuinka, on syytä lisätä vastusta niin, että sarjan viimeinen toisto vaatii pinnistelyä. Jos olet treenannut laitteilla, vaihda vapaisiin painoihin ja kehonpainotreeniin. Ne haastavat kokonaisvaltaisemmin kuin laitteet.

4. Sopivasti proteiinia

Jos treenaat lihaskuntoa useammin kuin 2–3 kertaa viikossa, maltillinen proteiinin lisäys voi parantaa suorituskykyäsi.

Runsaasti lihaksia treenaavan tulisi saada 1,5–2 g proteiinia painokiloa kohti. 70-kiloisella se tarkoittaa 105–140 grammaa päivässä.

Proteiinia ei tarvitse saada välittömästi treenin jälkeen eikä erikseen lisäravintona. Riittää, kun määrä tulee päivän mittaan täyteen ihan tavallisesta ruuasta, kuten kalasta, kanasta, munista, pavuista ja linsseistä.

LUE MYÖS: 13 väitettä proteiinista

Artikkeli on ilmestynyt aiemmin KUNTO PLUS -lehden numerossa 9/2020.