Ranta on loistava treenipaikka: 5 hyvää syytä

Aurinkoa, lämmintä ja vettä virkistäytymiseen. Lue, miksi ranta sopii treenaamiseen!

Nainen treenaa rannalla.

VAIHTELU – Saat aurinkoa ja voit uida ja treenata samalla. Rannalla ei tarvitse tyytyä vain yhteen hyvään puoleen.

© Jakob Helbig

Kesän parhaisiin puoliin kuuluu, että treenin voi viedä ulkotiloihin. Se koskee myös uimarantoja, jotka sopivat muuhunkin kuin loikoiluun ja auringonottoon. Lue, miksi rannalla kannattaa treenata!

5 hyvää syytä treenata rannalla

Nopea viilennys

Hiki ja kuumuus voivat ärsyttää treenatessa, mutta pikainen pulahdus veteen virkistää sekä kehoa että mieltä ja antaa puhtia jatkaa. Vesielementin voi ottaa myös treeniin mukaan ja uida, soutaa, sup-lautailla tai tehdä vesijumppaa.

Kenkiä ei tarvita

Unohda hikiset jalat ja kuumat treenikengät! Rantahiekalla voi liikkua ilman kenkiä saamatta rakkoja tai hiertymiä. Jos hiekka käy liian kuumaksi, voit tehdä treenisi aivan vesirajassa kostealla hiekalla.

Saat treenatuksi lomalla

Kesäloma pysäyttää usein hyvän treenirutiinin, jonka olet juuri saanut käyntiin. Niin ei kuitenkaan tarvitse käydä, kunhan lisäät hiukan treeniä rannalla lomailuun. Nouse aika ajoin lepotuolista ja käy uimassa, juokse vesirajassa tai leiki koiran tai lasten kanssa. Kaikki liikunta lasketaan!

Haastat uusia lihaksia

Vaihtelu on hyväksi myös lihaksille ja nivelille, jotta välttyy ylikuormitukselta. Hiekan tapainen epävakaa alusta haastaa tasapainon ja keskivartalon lihakset hyvällä tavalla. Hiekalla treenaat tasapainoa ja aktivoit jalkojen, reisien, pakaroiden ja vatsan lihaksia eri tavalla kuin tavallisesti.

Pehmeä alusta

Rantahiekalla voit päästää irti sisäisen lapsesi pelkäämättä kovalle alustalle kaatumista. Pehmeälle alustalle on helppo myös heittäytyä tekemään vatsaliikkeitä tai harjoittamaan joogaa.

Kivaa liikuntaa rannalle

  • Rantasulkis. Sopii kaikille, tarvitaan vain kaksi mailaa ja sulkapallo.
  • Rantalentis. Koko keho tulee käyttöön ja kaloreita palaa hurjasti.
  • Frisbeen heittely. Lisää haastetta saa, jos toinen tai molemmat heittelijät seisovat vedessä.

Kunto Plus nro. 10/2023