10 surkeaa syytä jättää kävelylenkki väliin – ja miten selätät tekosyyt

Jätätkö kävelylenkin väliin näiden huonojen tekosyiden varjolla? Voit laittaa lenkkarit jalkaan saman tien, sillä kerromme, miksi nämä tekosyyt voi unohtaa.

Nainen kävelyllä

LÄHDE KÄVELYLLE – JO TÄNÄÄN! Oletko taitava keksimään tekosyitä sille, mikset voi juuri tänään lähteä kävelylle? Silloin tämä artikkeli on juuri sinulle!

© iStock

Huonoja tekosyitä jättää kävely väliin – ja miten selätät selittelyt

1. Tänään sataa, joten en taida lähteä kävelylle

Ratkaisu: Hanki hyvä, hengittävä ja jonkin verran sadetta pitävä ulkoiluasu. Tarkista netin sääpalveluista vaikka jo edellisenä iltana, millaisissa ulkovaatteissa aamulla kannattaa lähteä töihin. Täsmäsäätietojen avulla voit myös ajoittaa töihin lähdön siten, että vältyt pahimmilta sadekuuroilta.

2. Matka on aivan liian pitkä

Ratkaisu: Kulje osa matkasta bussilla, metrolla tai junalla, jää puolivälissä pois ja kävele loppumatka. Kävely on viisainta sijoittaa työmatkan loppupäähän eikä alkuun. Jos kävelet aluksi, sinulle voi tulla kylmä, kun joudut hikisenä odottamaan junaa tai bussia.

3. En halua olla hiestä märkä perille päästessäni

Ratkaisu: Kävelyn jälkeen et välttämättä kaipaa suihkua, mutta pieni virkistäytyminen voi olla paikallaan. Varaa työpaikan kaappiin deodorantti, hiusharja ja hiukan meikkaustarpeita ja pakkaa reppuun kuivat liivit ja pusero. Illalla voit käyttää hikoilua ehkäisevää antiperspiranttia, sillä se tehoaa parhaiten levossa ja teho jatkuu vielä aamulla.

4. Tarvitsen autoa töissä

Ratkaisu: Harva tarvitsee autoa päivittäin, joten autoile vain silloin, kun on aivan pakko. Jos autolla on pakko mennä aina, kävele lounastauolla tai tee kävelylenkki vapaa-ajalla joko heti herättyäsi tai töiden jälkeen. Merkitse kävely kalenteriin osaksi päiväohjelmaa, jotta et jätä lenkkiä tekemättä.

5. Aamuhämärissä on ikävää lähteä kävelemään

Ratkaisu: Käytä otsalamppua, niin näet paremmin. Kiinnitä vaatteisiin ja reppuun riittävästi heijastimia, jotta itsekin näyt. Nauti aamun ensi kajastuksesta ja siitä, miten tiet ja kadut hiljalleen täyttyvät muistakin kulkijoista.

6. Minun pitää viedä samalla myös lapset

Ratkaisu: Vie lapset päivähoitoon tai kouluun pyörällä tai autolla, jätä kulkupeli sitten hoitopaikan läheisyyteen iltapäivään saakka ja jatka kävellen töihin. Jos aika ei riitä kävelyyn kumpaankin suuntaan, ota julkinen liikenne avuksi.

Aktiivisuusrannekkeen avulla saat käveltyä päivittäin enemmän. Mutta mikä olisi sinulle sopiva ranneke? Lue lisää!

7. Käveleminen on aivan liian tylsää

Ratkaisu: Järjestä kävelylenkkiin vaihtelua, jotta et kyllästy. Keksi vaihtoehtoisia reittejä tai vaihtele kävelynopeutta. Syke- tai askelmittari tekee lenkistä kiinnostavamman, koska voit samalla seurata liikunnan eri vaikutuksia. Myös musiikin kuuntelu parantaa matkatunnelmaa.

8. Matka kestää aivan liian kauan

Ratkaisu: Hyödynnä kävelyaika puhelimessa ja soita ihmisille, joiden kanssa yleensä juttelet muuhun aikaan päivästä. Näin voit hoitaa joko työasioita tai ystävyys- ja perhesuhteita työmatkan aikana. Samalla aika rientää kuin huomaamatta!

9. Toiseen suuntaan mennessä pyörä tai auto on tarpeen

Ratkaisu: Jos kävelet aamulla töihin ja kaipaisit pyörää tai autoa kotimatkalla, mieti, pääsisitkö julkisen liikenteen avulla kotiin. Jos tämä ei onnistu, kulje osa matkaa aamulla autolla tai pyörällä, pysäköi kulkuväline puolimatkaan ja jatka loppumatka jalan. Kotimatkan aluksi saat jälleen kävelylenkin ja loppumatkan taitat autolla tai pyöräillen.

10. Jalkoihin alkaa sattua

Ratkaisu: Osta kunnon kävelylenkkarit urheiluliikkeestä, jossa saat kunnon opastuksen. Kävele aluksi rauhallisesti 2 tai 3 kilometriä ja pidennä matkaa vähitellen. Tee aluksi vain kolme viikoittaista lenkkiä, jotta jalat saavat välillä levätä.